Ieşeanul Vlad Dulcescu, campion naţional în proba de 400 de metri garduri

Atletul ieşean Vlad Dulcescu (foto) a cucerit medalia de aur în proba de 400 de metri garduri, la Campionatelor Naționale de atletism pentru seniori și tineret, desfăşurate în week-end la Craiova. În cursa desfăşurată duminică, Vlad a acoperit distanța în 52 de secunde şi 11 miimi, cu o secundă și jumătate în faţa celui de-al doilea clasat.

După succesul de la 400 de metri garduri, sportivul ieşean legitimat la CS Politehnica (antrenor Dorinel Ursache) a alergat și la 200 metri garduri, unde a ocupat în final locul al patrulea, cu timpul de 21 de secunde şi 16 miimi, la nouă sutimi de medalia de bronz.

Locul al cincilea la seniori, la acceaşi probă, a fost ocupat de un alt ieşean, Ian Vieru, sportiv cu dublă legitimare (CS Politehnica Iaşi şi ACS AtletIS – antrenori Daniel Halapciuc și Adela Ursanu), cu timpul de 21 de secunde şi 49 de miimi, rezultat care i-a adus medalia de argint la tineret.

Sâmbătă, în prima zi a întrecerilor, Vlad Dulcescu obţinuse argintul în proba de 110 metri garduri seniori, cu timpul de 14 secunde şi 26 de miimi, nou record personal.

Tot în prima, Cătălin Atănăsoaei (CS Politehnica Iaşi) a concurat în proba de 3.000 de metri obstacole, unde s-a clasat pe locul al III-lea, cu timpul de 9 minute, 18 secunde şi 58 de miimi.

În urma sa, pe locul al IV-lea, la aceeaşi probă, s-a situat un alt sportiv ieşean, Mihai Cochior (CS Politehnica), cu timpul de 9 minute, 25 de secunde şi 58 de miimi.

Duminică, în ultima zi a competiţiei, Cătălin Atănăsoaiei a câştigat bronzul la seniori şi la 5.000 de metri, după ce cu o zi înainte se clasase pe locul trei şi la 3.000 de metri.

Competiția desfăşurată sâmbătă şi duminică la Craiova a adunat la start 269 de sportivi din toată ţara (106 la feminin și 163 la masculin) reprezentând 82 de cluburi sportive, aceasta reprezentând un bun prilej de verificare şi selecţie a atleţilor români în vederea calificării la Jocurile Olimpice din anul 2024 de la Paris.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;