Amenzi în valoare de 35.000 de lei, aplicate firmelor de taxi, ride sharing şi de maxi-taxi care operează în zona Aeroportului

În urma sesizărilor venite în ultima perioadă din partea persoanelor care tranzitează Aeroportul Iași şi care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care se desfășoară activitatea de transport de tip taxi, ride sharing sau maxi-taxi în zona aeroportului, la sfârşitul săptămânii trecute a fost realizată o amplă acțiune de control pe raza aerogării și în zonele adiacente, asupra tuturor celor care practică acest tip de activităţi.

În urma acțiunii organizate de instituţiile abilitate în controlul şi verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de transport de tip taxi, ride sharing sau maxi-taxi pe raza municipiului Iaşi au fost legitimate 67 persoane și verificate 31 de autovehicule. Cu această ocazie au fost aplicate 55 de sancțiuni, în valoare totală de 35.000 lei. De asemenea, au fost reținute nouă certificate și patru plăcuțe de înmatriculare.

“Fără îndoială, există transportatori responsabili și respectabili, atât în Republica Moldova, cât și în Iași și județele învecinate, însă prin astfel de acțiuni dorim să ne asigurăm că toate persoanele care ne trec pragul au parte de un tratament adecvat și beneficiază de un transport civilizat și sigur. Suntem hotărâți să eliminăm abuzurile, pentru a putea oferi pasagerilor o experiență plăcută de călătorie, motiv pentru care le recomandăm să acorde o atenție deosebită atunci când aleg mijlocul de transport, asigurându-se că folosesc doar servicii autorizate și licențiate”, precizează reprezentanţii Aeroportului Iaşi într-un comunicat remis redacţiei.

În document se subliniază că disfuncţionalităţile apărute în ultima perioadă în ceea ce priveşte transportului auto către şi dinspre aeroport, cauzate de lucrările la noua parcare din faţa terminalului T4, care va avea în final o capacitate de 600 de locuri, vor lua sfârşit luna viitoare, când noua locaţie va deveni operaţională.

“După finalizarea noului terminal, aeroportul din Iași va deveni al doilea cel mai mare din țară, oferind servicii și facilități la cele mai înalte standarde și având suportul instituțiilor abilitate care vor asigura, la fel ca până acum, respectarea reglementărilor și desfășurarea activităților pe raza aeroportului în cele mai bine condiții”, se mai precizează în încheierea comunicatului de presă semnat de conducerea Aeroportului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;