5:14 pm - Monday April 29, 3946

Amenzi în valoare de 31.000 de lei şi 36 de avertismente, aplicate centrelor rezidenţiale din judeţul Iaşi

Membrii comisiilor mixte de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a centrelor rezidenţiale destinate copiilor au controlat marí, 11 iulie, 12 centre rezidențiale din judeţul Iaşi, în urma cărora au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 31.400 lei și 36 de avertismente.

”Verificările vor continua și în zilele următoare pentru a avea o situație la zi cu toate centrele rezidențiale din județ. În funcție de problemele întâlnite, fiecare instituție dispune măsurile din aria de competență, astfel încât toți cei care au nevoie de aceste servicii să beneficieze de cele mai bune condiții”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

“Fiecare echipă de control este formată din câte un reprezentant de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului, Inspectoratul de Poliție Județean.  Verificările vor continua și în zilele următoare. În centrele verificate sunt îngrijite 371 de persoane”, se precizează în comunicatul dat publicităţii de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi.

Reamintim că luni, 10 iulie, comisiile mixte de verificare au controlat zece centre rezidențiale pentru persoanele vârstnice, persoanele adulte cu dizabilităţi şi copii, în urma cărora au fost aplicate două amenzi, una în valaore de 10.000 lei, pentru “produse alimentare manipulate în condiții de igienă precară” şi o alta, în valoare de 8.000 lei,  pentru “prezenţa urmelor de degradare la interior, lipsa parţială a faianţei la baie, lipsa substanţelor dezinfectante şi lipsa operaţiunilor de deratizare, dezinsecție şi dezinfecție, conform prevederilor Ord. MS nr. 119/2014”.

“Vrem să ne asigurăm că în cele aproximativ 70 de centre rezidențiale autorizate, destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor din județ sunt respectate toate prevederile legale, iar beneficiarii sunt îngrijiți așa cum trebuie și au nevoie. Fiecare instituție va efectua verificări în aria de competență, urmând ca la final să avem o situație actualizată a tuturor centrelor rezidențiale”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, care a precizat că datele finale ale controalelor vor fi centralizate și transmise ulterior la Guvern.

Controalele dispuse la centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu cu dizabilităţi şi copiilor au loc în urma deciziei anunţate de premierul Marcel Ciolacu, care a cerut prefecţilor dispunerea de verificări în toate centrele sociale, după ce presa a scos la iveală faptele petrecute la mai multe instituţii private de asistenţă socială din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în care beneficiarii acestor unităţi erau umiliţi şi bătuţi de către angajaţi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;