Prezenţă de 80,48% a candidaţilor ieşeni la proba scrisă a examenului de titularizare

Prezenţa candidaţilor din judeţul Iaşi la prima probă scrisă a examenului de titularizare în învăţământul preuniversitar (sesiunea iulie 2023), desfăşurată miercuri, 12 iulie, a fost de 80,48%, din cele 1.768 de cadre didactice înscrise la examen, dintre care 343 din promoţia curentă, la concurs fiind prezenţi 1.423 de candidaţi.

Dintre candidaţii care s-au prezentat la examen, 85 dintre aceștia s-au retras din motive personale sau medicale, iar doi candidați au fost eliminați din examen, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

În județul Iași, examenul se susține la 66 de discipline și se desfășoară în patru centre de concurs (Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași și Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași).

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate pe site-ul dedicat, http://subiecte.edu.ro/2023 de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi la adresa http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2023, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2023/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;