Încep testele pentru introducerea sistemului de semaforizare pe DN 28, la intrarea în Podu Iloaiei

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a anunţat joi finalizarea lucrărilor la rosturile de dilatație la podul peste râul Bahlui, de pe DN 28, la intrarea în Podu Iloaiei şi începerea testelor pentru sistemul de semaforizare provizoriu care urmează să fie amplasat în zonă.

“Lucrările la rosturile de dilatație de pe DN 28, km 48+390, Podu Iloaiei, județul Iași, au fost finalizate astăzi, restricțiile de circulație impuse pe acest sector fiind ridicate începând cu ora 13:00. Reamintim că începând de mâine, vineri, 14 iulie, ora 07:30, vor fi efectuate o serie de teste pentru un sistem de semaforizare provizoriu, în cadrul unui demers comun – DRDP Iași – societate civilă (Asociația #Hai că se poate”) – Instituția Prefectului Județului Iași – de identificare a celor mai bune soluții de fluidizare a traficului în orașul Podu Iloaiei. În cadrul testelor vor fi montate 22 de semafoare provizorii, destinate autovehiculelor și pietonilor, la principalele intersecții din localitate, situate pe DN 28, km 47+713, intersecție cu Str. Petru Rareș, respectiv la km 47+963, intersecție Str. Cuza Vodă și Str. Traian. Simulările vor fi efectuate timp de patru zile, în intervalul orar 07:30 – 20:00, după cum urmează: vineri (14 iulie), duminică (16 iulie), luni (17 iulie)  şi miercuri (19 iulie)”, precizează reprezentanţii DRDP Iaşi într-un comunicat remis redacţiei.

Testarea sistemului de semaforizare beneficiază de sprijinul IPJ Iași – Serviciul Rutier și al Primăriei Podu Iloaiei, sistemul de contorizare și sincronizare fiind pus la dispoziție cu titlu gratuit de compania Red Spektrum, specializată în softuri industriale și soluții de trafic urban.

Cu această ocazie, DRDP Iași reia apelul la înțelegere din partea participanților la trafic, disconfortul temporar produs în trafic având drept scop creșterea confortului și a vitezei de deplasare pe acest sector de drum național.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;