Noi nereguli semnalate în centrelor rezidenţiale din judeţul Iaşi

Membrii comisiilor mixte de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a centrelor rezidenţiale destinate copiilor au controlat miercuri, 12 iulie, 16 centre rezidențiale din judeţul Iaşi, în urma cărora au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.700 de lei şi 39 de avertismente.

În centrele verificate sunt îngrijite 386 de persoane.

Fiecare echipă de control este formată din câte un reprezentant de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului, Inspectoratul de Poliție Județean.

”Am convocat și astăzi o ședință cu reprezentanții instituțiilor care fac parte din echipele mixte de control pentru a evalua stadiul activităților desfășurate până acum și măsurile care trebuie dispuse în continuare. Am decis să mai formăm o echipă de verificare, astfel încât de astăzi vom avea 6 echipe mixte pe teren. Verificările vor continua până vom avea situația actualizată a tuturor centrelor”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Luni, 10 iulie, comisiile mixte de verificare au controlat zece centre rezidențiale pentru persoanele vârstnice, persoanele adulte cu dizabilităţi şi copii, în urma cărora au fost aplicate două amenzi, una în valoare de 10.000 lei şi respectiv 8.000 lei, iar marí, 11 iulie, au fost verificate 12 centre rezidențiale, fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 31.400 lei și 36 de avertismente.

Controalele dispuse la centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu cu dizabilităţi şi copiilor au loc în urma deciziei anunţate de premierul Marcel Ciolacu, care a cerut prefecţilor dispunerea de verificări în toate centrele sociale, după ce presa a scos la iveală faptele petrecute la mai multe instituţii private de asistenţă socială din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în care beneficiarii acestor unităţi erau umiliţi şi bătuţi de către angajaţi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;