5:14 pm - Monday May 1, 4152

Continuă controalele la centrele rezidenţiale din judeţ

Comisiille mixte de verificare a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor au controlat joi, 13 iulie, 21 de centre centre rezidențiale din judeţul Iaşi, în urma cărora au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale în valoare de 54.700 de lei şi 55 de avertismente, informează Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi într-un comunicat.

“Sunt şase echipe mixte de control pe teren. Această măsură a fost luată pentru a asigura acoperirea completă a tuturor centrelor din județ. Activitățile de control vor continua până vom avea o situație actualizată a tuturor centrelor”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Fiecare echipă de control este formată din câte un reprezentant de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Direcția de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului (ISUJ) şi de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Controalele dispuse la centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu cu dizabilităţi şi copiilor au loc în urma deciziei anunţate de premierul Marcel Ciolacu, care a cerut prefecţilor dispunerea de verificări în toate centrele sociale, după ce presa a scos la iveală faptele petrecute la mai multe instituţii private de asistenţă socială din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în care beneficiarii acestor unităţi erau umiliţi şi bătuţi de către angajaţi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;