26 de studenţi ai Universităţii de Ştiinţele Vieţii încep astăzi cursurile de internship

Internship-urile oferite de Universitatea de Științe Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) sunt căutate de către tinerii care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locații ale instituției de învățământ superior.

Astfel, nu mai puțin de 26 de studenți de la cele patru facultăți ale universităţii vor lucra începând de luni, 17 iulie 2023, în cadrul internship-urilor propuse de instituţia ieşeană de învăţământ superior în locațiile proprii din cadrul Atelierelor de microproducție, Spitalului medical veterinar și Fermelordidactice al Universității(V. Adamachi, Rediu, Ezăreni).

Pentru activitatea prestată, studenții vor primi o bursă în valoare de peste 3400 lei pe lună. Mai menționăm că agenți economici, parteneri din mediul privat, s-au alăturat proiectului propus de USV Iași, oferind 21 astfel de internship-uri plătite studenților, pe timp de vară.

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USV Iași de a sprijini financiar atât studenţii cu performanţeştiinţifice, cât şi pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile. USV Iaşi se numără printre puţineleuniversităţi din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii.

De asemenea, universitatea a iniţiat programul „bursa de campus”, oferind studenţilor care reuşesc să obţină media 8.00, în urma sesiunii, posibilitatea să presteze activități în spații precum Cantina-Restaurant, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locații alte facultăților.

„Ne bucură faptul că programul de internship propus studenților este atât de căutat, anul acesta fiind cel de al patrulea an în care propunem tinerilor noștri astfel de activități. Am propus 26 de burse în cadrul Universității și au fost depuse 38 de cereri. Salutăm și parteneriidin mediul privat care, de la an la an, oferă internship-uri studenților noștri, iată că în această vară sunt 21 astfel de programe”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale în cadrul USV.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;