Introducerea semaforizării pe DN 28 reduce la jumătate timpul necesar tranzitării oraşului Podu Iloaiei

În prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), Primăriei oraşului Podu Iloaiei, Poliţiei Rutiere, luni, 17 iulie,  societatea Red Spektrum împreună cu reprezentanţii Asociaţiei “Hai că se poate” au efectuat, începand cu ora 06.00, cel de-al treilea test de semaforizare pe DN 28, în localitatea Podu Iloaiei. Acţiunea a avut drept scop măsurarea eficientă a semaforizării la orele în care se desfăşoară targul de la Podu Iloaiei, respectiv în intervalul orar 06.00 – 11:00.

În urma testeloor efectuate s-a constat că prin introducerea semaforizării, timpul necesar tranzitării oraşului a scăzut la jumătate pe relaţia Târgu Frumos – Iaşi şi la un sfert pe relaţia Iaşi – Târgu Frumos în tervalul orar stabilit.

“Diferenţele de timpi au fost generate de lipsa benzii de stocare pentru virajul la stânga spre Erbiceni, pe relaţia Tg Frumos – Iaşi, unde trebuie remarcat că după semaforul de la Primărie, coloana încă stătea şi nu era vina semafoarelor, majoritatea situaţiilor fiind cauzate de câte un autovehicul care aştepta să facă stânga şi era nevoit să acorde prioritate celor ce tranzitau pe relaţia Iaşi – Tg Frumos. De asemenea, s-a mai constatat că vehiculele care intrau în drumul european dinspre Erbiceni, fără a avea un semafor coordonator, blocau ambele sensuri de deplasare de pe drumul european. Se va impune montarea unui semafor și la această intersecţie, care să funcţioneze sincronizat, cel puțin în perioadele în care are loc târgul, și fiind minim în trei timpi”, precizează într-un comunicat reprezentanţii Asociaţiei “Hai că se poate”.

Întrucât datele culese până sunt suficiente pentru a putea trage concluzii relevante, organizatorii acţiunii au anunţat că testul care era programat miercuri, 19 iulie, nu va mai avea loc. Potrivit acestora, în perioada următoare se va face o analiză amănunţită a tuturor datelor colectate, astfel încât, în final, at cei de la societatea Red Spektrum cât și reprezentanţii Asociaţiei “Hai că se poate” să-şi poată prezenta concluziile în faţa autorităţilor şi a opiniei publice.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;