Încep lucrările de racordare a comunei Schitu Duca la sistemul centralizat de apă şi canalizare

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a participat luni, 17 iulie, la inaugurarea lucrărilor pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Schitu Duca, cea mai mare investiție din această localitate în ultimii 30 de ani. Valoarea proiectului se ridică la 4 milioane de euro, fondurile pentru realizarea lucrărilor fiind asigurate prin intermediul Programului Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”.

“Cea mai mare problemă a României, peste mai puțin de zece ani, va fi apa potabilă din gospodăria fiecărui cetățean. Tocmai de aceea, primarul Grigore Corciovă a luat cea mai bună decizie, să aducă apa și canalizarea în comuna Schitu Duca. Acest proiect va fi completat de proiectul POIM derulat prin ApaVital, care va fi semnat la finalul lunii iulie și care va face posibil ca în mai puțin de doi ani toată comuna Schitu Duca să aibă apă și canalizare”, a declarat preşedintele CJ Iaşi.

Potrivit proiectului tehnic, lucrarea presupune înființarea unui sistem de alimentare cu apă având ca sursă viitoarea aducțiune realizată de ApaVital. Vor fi realizaţi 60 de kilometri de rețele, din care 20 de kilometri de transport și 40 de kilometri de rețele de distribuție. În urma finalizării proiectului, peste 800 de gospodării urmează să fie branșate la sistemul de apă şi canalizare.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 27 de luni.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;