Amenzi în valoare de 225.000 de lei aplicate de inspectori în urma controalelor efectuate la centrele sociale din judeţul Iaşi

În judeţul Iaşi, comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului au verificat în perioada 10-17 iulie un număr de 75 de centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, persoane cu dizabilități şi copii, trei dintre acestea fiind identificate ca nelicențiate sau în curs de licențiere. În urma controalelor au fost dispuse 207 măsuri, din care 173 avertismente și 34 sancțiuni contravenționale în valoare de 224,8 mii lei, informează, într-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi.

În centrele care au fost verificate sunt îngrijite, în total, 1.695 de persoane, din care 442 de copii, 500 persoane vârstnice, 466 persoane cu dizabilități şi 287 de persoane dependente, altele decât vârstnici și persoane cu dizabilități.

Fiecare echipă de control a fost formată din câte un reprezentant de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului, Inspectoratul de Poliție Județean.

„Centrului de plasament „Ion Holban” din Iași i-a fost retrasă licența de funcționare pe data de 4 iulie a.c. iar acesta a fost descoperit de către comisiile mixte de control încă în stare de funcționare. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a dispus activarea planului de urgență în vederea relocării tuturor beneficiarilor și a aplicat sancțiuni contravenționale. Comisiile mixte de control nu au închis sau suspendat activitatea altor centre din județul Iași. Centrul Rezidențial Specializat Pistruiatul și Centrul de asistență și protecție a victimelor traficului de persoane din cadrul Centrului de servicii sociale pentru persoane adulte în dificultate erau deja închise în momentul în care comisiile mixte au fost în control. Toate măsurile care au fost dispuse în această perioadă de către comisiile mixte vor fi monitorizate, în așa fel încât să asigurăm cele mai bune condiții de trai și îngrijire pentru beneficiari”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;