Ana Bogdan şi Irina Begu s-au calificat în sferturile de finală la BCR Iaşi Open

Surpriza celei de-a patra zile de la BCR Iaşi Open, turneu WTA 125 cu premii totale în valoare de 115.000 de dolari și 160 de puncte WTA, disputat pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric, a constituit-o ploaia, care a dat peste cap orele de disputare a meciurilor. Aşa se face că ultima partidă a zilei, respectiv cea din proba de dublu, în care au evoluat numai jucătoare române, s-a încheiat foarte aproape de miezul nopţii!

În primul meci, rusoaica Darya Astakhova (nr. 205 WTA) a învins-o pe slovena Veronika Erjavek (nr. 248 WTA) în două seturi, scor 6-2, 7-5, şi s-a calificat în sferturile de finală.

La rândul ei, Ana Bogdan (nr. 49 WTA – foto 1), favorita nr. 2 a turneului, a câştigat în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-1, în faţa lui Conny Perrin (Elveţia – nr. 433 WTA) şi s-a calificat, de asemenea, în sferturi.

Ultima partidă a zilei la simplu, cea dintre Irina Begu (România – nr. 31 WTA), principala favorită a întrecerii, şi Reka Luca Jani (Ungaria – nr. 167 WTA), a fost întreruptă din cauza ploii în primul set, la scorul de 2-1 şi 15-30 pentru unguroaică, partida fiind reluată după circa 90 de minute. În final, Irina Begu (foto 2) s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-1, obţinând calificarea în sferturile de finală, în care o va întâlni pe elveţianca Jill Teichmann (nr. 124 WTA).

Tot din cauza ploii, orele de începere a celor două meciuri din proba de dublu au fost amânate cu circa două ore.

În prima dintre acestea, perechea Conny Perrin (Elveţia)/Shelby Rogers (SUA) a trecut în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 11-9, de perechea Anastasia Tikhonova (Rusia)/Rosalie van der Hoek (Olanda).

În cea de-a doua întâlnire, perechea Irina Bara (România)/ Monica Niculescu (România) a învins în două seturi, scor 6-1, 7-5, perechea Ilinca Dalina Amariei (România)/Anca Alexia Todoni (România)

Programul zilei de vineri (sferturi de finală – simplu):

* Laura Pigossi (Brazilia – nr. 138 WTA) – Raluca Giorgiana Şerban (Cipru – nr. 166 WTA)

* Ana Bogdan (România – nr. 49 WTA) – Simona Waltert (nr. 131 WTA)

* Irina Begu (România – nr. 31 WTA) – Jill Teichmann (Elveţia – nr. 124 WTA)

* Darya Astakhova (Rusia – nr. 205 WTA) – Tamara Zidansek (Croaţia  – nr. 139 WTA)

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;