O sută de participanți din 18 țări la Școala Internațională de Vară JASSY, organizată de UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a organiza, în perioada 10 – 21 iulie 2023 cea de-a 6-a ediție a Școlii Internaționale de Vară JASSY (a Journey through life and hArd sciences, economicS, Social sciences and the tourism industrY), la care au participat 90 de cursanți din Austria, Belgia, China, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, România, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina, precum și zece elevi de liceu.

Deschiderea cursurilor a avut loc luni 10 iulie, în prezenţa  prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, care după cuvântul de bun venit adresat participanţilor a susținut o prelegere cu tema „Dimensiuni ale identității naționale în context european și internațional”.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al UAIC, oferta academică din cadrul JASSY 2023 a inclus patru module interdisciplinare și două module cu profil economic: „Life Sciences in the Race Against Emerging Threats to Human Health (LS)”, care a oferit participanților atât cunoștințe teoretice cât și oportunitatea de a dezvolta abilități practice în domeniul Științelor Vieții, „Hard Sciences Unveiled – an Interdisciplinary Tour (HS)”, în cadrul căruia cursanţii au beneficiat de noțiuni introductive de criptografie și tehnici utilizate în spectroscopia mediului interstelar, „Eastern European Perspectives (EEP)”, pachet de prelegeri, workshop-uri și activități care a oferit cursanților posibilitatea de a interpreta corect particularitățile culturii est-europene dar și locul și rolul României în regiunea est-europeană, şi „Tourism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides (TTG)”, care a propus participanților un parcurs interdisciplinar complex printre tehnologiile contemporane, tendințele curente în marketingul destinațiilor turistice și tehnicile de ghidaj turistic actual.

 „Școala de vară JASSY a depășit toate așteptările mele. Cursurile sunt foarte interesante și interactive, profesorii folosesc metode moderne de predare, cum ar fi sondaje, muncă în echipă, filme pe o temă dată sau discuții de grup. Activitățile extracurriculare sunt informative și foarte amuzante, și constituie o bună ocazie atât pentru a cunoaște cultura și oamenii din România, cât și pentru a socializa cu studenți din diferite țări” (Tania, Ucraina – JASSY SHRM)

„Școala de vară JASSY a fost o experiență foarte plăcută! […] Cursurile au fost ținute de profesori cu specializări diferite, toți contribuind cu perspective interesante asupra temelor studiate. Pe parcursul celor două săptămâni au fost organizate numeroase activități socio-culturale, informative, pentru a da ocazia participanților de a afla mai multe despre istoria, gastronomia și mediul natural al regiunii. […] Recomand JASSY tuturor celor care doresc să învețe lucruri noi într-un mediu prietenos și multicultural!” (Erin, Franța – JASSY TTG)

„Experiența mea în cadrul Școlii de vară JASSY a fost incredibilă. Deși din cauza limitei de timp, multe dintre cursuri au fost introductive, mi-a plăcut faptul că s-a abordat o gamă largă de domenii interesante. În plus, programul ne-a oferit o ocazie excelentă de a cunoaște oameni extraordinari, cu studii și cu experiențe diverse, și de a lega prietenii extraordinare, iar activitățile extracurriculare au fost foarte distractive.” (Christos, Grecia – JASSY HS)

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;