Întâlnire de analiză privind necesitatea introducerii semaforizării pe DN 28, desfăşurată la Prefectură

La sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi a avut loc luni o întâlnire de analiză privind eficienţa şi oportunitatea introducerii semaforizării pe DN 28, în localitatea Podu Iloaiei, în vederea fluidizării traficului rutier şi scăderii numărului de accidente auto.

“Concluziile de până acum sunt bune şi foarte bune, iar cel mai mare câştig e dat de creşterea siguranţei circulaţiei participantilor la trafic, atunci când se traverseaza oraşul Podu Iloaiei. S-au prezentat şi noile probleme identificate, s-au discutat posibile soluţii şi acum se pregăteste raportul final, ce va fi prezentat în zilele următoare într-o conferinţă de presă ce va avea loc la sediul Prefecturii Iaşi cu toţi factorii implicaţi. Mulţumim încă o dată pentru munca depusă şi suportul acordat tuturor celor care s-au implicat ca acest test să aibă loc şi un mit vechi de 20 ani şi anume că semafoarele nu fluidizează, ci încurcă, să fie acum demontat din toate poziţiile posibile, într-o manieră care nu mai lasă loc de interpretări, a declarat Irinel Bucur, reprezentantul Asociaţiei “Hai că se poate”, iniţiatorul proiectului.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, timp de mai multe zile, pe raza localităţii Podu Iloaiei au fost efectuate o serie de teste în vederea identificării celor mai bune soluții de fluidizare a traficului în oraș, prin introducerea provizorie a unui sistem de semaforizare şi de măsurare a timpilor de tranzitare a autovehiculelor. În cadrul testelor au fost montate 22 de semafoare provizorii, destinate autovehiculelor și pietonilor, la principalele intersecții din localitate, situate pe DN 28, km 47+713, intersecție cu Str. Petru Rareș, respectiv la km 47+963, intersecție Str. Cuza Vodă și Str. Traian. Simulările au fost efectuate în perioada 14-17 iulie, în intervalul orar 07:30 – 20:00.

Testarea sistemului de semaforizare a beneficiat de sprijinul Inepectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iași – Serviciul Rutier și al Primăriei Podu Iloaiei, sistemul de contorizare și sincronizare fiind pus la dispoziție cu titlu gratuit de compania Red Spektrum, specializată în softuri industriale și soluții de trafic urban.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;