Rezultate finale ale concursului de titularizare

Procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații ieşeni care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar (sesiunea 2023), după soluţionarea contestaţiilor este de 58,48%, în creștere cu 2,4% comparativ cu rezultatele inițiale (56,08%), iar procentul notelor între 5 și 7 este de 30,10%, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Procentul notelor peste 5 este de 88,58% (contestațiile au generat modificări de note pentru 228 dintre cei 234 de candidați care au solicitat reevaluarea lucrărilor). Din promoția curentă 58,5% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte). 11 candidați au obținut nota 10 (două note maxime la Educator – puericultor, două la Istorie și câte o notă de 10 la Arte vizuale, Asistență medicală generală – maiștri instructori, Consiliere psihopedagogică, Educație fizică și sport, Educație socială, Educatoare, Psihopedagogie specială). 768 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 401 candidați au note între 5 și 6,99.

Rezultatele finale obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (sesiunea 2023) au fost publicate astăzi, 26 iulie, pe pagina web dedicată, titularizare.edu.ro.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, în judeţul Iaşi s-au prezentat 1.423 de candidați din totalul de 1768 de candidați care îndeplineau condițiile pentru a susține proba scrisă.

În centrele de evaluare au fost notate 1.332 de lucrări. Întrucât 85 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a patru candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar doi candidați au fost eliminați din examen.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2023, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2023/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;