Teren de sport la Deleni, realizat prin intermediul Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială

Peste 1.300 de elevi și cadre didactice din comuna Deleni beneficiază, începând din această săptămână, de avantajele celei mai recente investiţiii dată în folosinţă de autorităţi, respectiv de un teren de sport modern amenajat în curtea şcolii din centrul localităţii, realizat prin intermediul Programului Judeţean de Dezvoltare Economică Socială (PJDES), iniţiat de Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. De asemenea, de această investiţie vor putea beneficia şi ceilalţi locuitori ai comunei.

“Dincolo de ce se vede cu ochiul liber, satisfacția cea mai mare a unui astfel de proiect este că am reușit să creăm oportunități și pentru elevii și tinerii din comunele județului. Este nedrept față de tinerii din mediul rural să nu aibă acces la aceeași infrastructură sportivă și condiții precum cei de la oraș. Tocmai de aceea, am creat Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială (PJDES), un instrument de finanțare pentru primăriile care vor să construiască sau să reabiliteze terenuri de sport în comunele județului”, a declarat Andrei Cazacu, administratorul public al judeţului Iaşi.

Prin intermediul Programului Judeţean de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Județean (CJ) Iași a finanțat cu suma de 350.000 lei construirea terenului de sport din comuna Deleni, co-finanţarea fiind asigurată cu fonduri de la bugetul local.

În cadrul acestui program mai sunt incluse alte şase comune care urmează să beneficieze în perioada următoare de terenuri de sport moderne amenajate în cadrul şcolilor.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;