5:14 pm - Monday April 29, 0548

Festivalul „Bucuria tradițiilor în Unire – întâlnirea generațiilor”, duminică, la Miroslava

Duminică, 30 iulie, începând cu ora 17.00, pe terenul de sport din Balciu va avea loc Festivalul “Bucuria tradiţiilor în Unire – întâlnirea generaţiilor”, eveniment organizat în cadrul proiectului QR4ALL, de către Asociația GAL “Stejarii Argintii“, în colaborare cu Primăria comunei Miroslava.

Organizatorii dau asigurări că atmosfera va fiuna  plină de bucurie și învățare, fiind un moment de celebrare a cooperării dintre tradiții și generații și de împărtășire a obiceiurilor și valorilor culturale.

Cei prezenți vor putea asculta și admira două ansambluri tradiționale din Republica Moldova: Ansamblul „Mlădița” Sărata Veche și Grupul de seniori „Ciuciulenii”. Acestora li se vor alătura și ansambluri locale: Asociaţia Ciurbeştenii Miroslava, Taraful „Rădăcini” al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Ansamblul „Noi și vechi” Iași, Ansamblul „Trandafirul Moldovei” Dumești și interpreta de muzică populară Diana Penciuc.

În paralel, Primăria comunei Miroslava a invitat mai mulți producători locali. Aceștia vor comercializa mai multe tipuri de produse, incluzând fructe proaspete, legume, sucuri naturale și preparate tradiționale.

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de cultura noastră, de produsele locale de calitate și de momente de neuitat!, se arată într-un mesaj semnat de organizatori.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;