Distracţie şi voie bună în “Satul Copiilor. Tabăra de Vară Coarnele Caprei”

În organizarea Consiliului Județean (CJ) Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Har Roditor”, câteva sute de copii din România şi Republica Moldova participă în perioada 29 iulie – 1 august la cea de-a doua ediţie a Taberei de Vară de la Coarnele Caprei

“În cadrul proiectului Satul Copiilor. Tabăra de Vară Coarnele Caprei sunt propuse activități menite să țină copiii aproape de școală, să le ofere o alternativă sănătoasă și valoroasă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței, nu doar pe parcursul proiectului, ci mai ales pentru timpul petrecut acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Deoarece în comunitatea noastră învață un număr considerabil de elevi defavorizați, se vor avea în vedere și activități care să le insulte dragostea pentru școală în paralel cu crearea de situații concrete în care aceștia să se simtă valorizați prin oferirea unui spațiu mai mare de afirmare a capacităților și aptitudinilor lor.

Esența proiectului este însă socializarea prin adaptarea la celălalt și prin respectarea regulilor de grup, știind că experiențele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăților și dau naștere adaptărilor la situații sociale în miniatură.

Proiectul reunește 300 de copii din cadrul școlii Coarnele Caprei, Albota de Jos și Republica Moldova, care particip[ activ la activitățile coordonate de cei peste 50 de voluntari, omogenizând astfel relațiile dintre cele două state”, precizează organizatorii într-un comunicat.

“Tabăra de Vară a ajuns la a doua ediție. Participă sute de copii din comună. Timp de câteva zile au loc activități diverse, jocuri, expediții, concursuri. Sunt aproape de noi cei mai mulți dintre locuitori. Și nici nu se putea altfel. Pentru că suntem la Coarnele Caprei o familie. Și în orice familie copiii sunt cei mai importanți”, declară Mihai Ţibucanu, primarul comunei Coarnele Caprei.

“Văzând astăzi cu cât entuziasm s-au bucurat copiii din comună, ne dăm seama cât de mult contează pentru ei un astfel de proiect. Sper că le-am transformat vacanța de vară într-o amintire frumoasă pentru toată viața. Îl felicit pe primarul Mihai Țibucanu pentru inițiativele locale pentru dezvoltarea comunei!”, a afirmat, la rândul său, Costel Alexe, președintele CJ Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;