Restricţiile privind circulaţia autovehiculelor pe drumul către Aeroport ar putea fi prelungite până pe 14 septembrie

Conducerea Aeroportului Iaşi şi reprezentanţii firmei STRABAG, câştigătoarea licitaţiei privind construcţia Terminalului T4, au stabilit noile termene de finalizare a lucrărilor prevăzute în contract.

Astfel, în prima fază, respectiv până pe 15 august, urmează să fie finalizate lucrările din faţa terminalului T3 şi pe o porţiune din faţa terminalului T4. În faza a doua şi a treia, vor fi extinse lucrările în dreptul terminalelor T1 şi T4, care se vor încheia până la jumătatea lunii septembrie. Faza a patra include o nouă etapă de lucrări la căile de acces din faţa terminalelor T1, T2 şi T3, care se vor definitiva pe 15 octombrie. La două săptămâni după încheierea acestei faze urmează să fie finalizată porţiunea de parcare şi reconfigurarea căilor de acces din dreptul noului terminal T4 (faza a cincea).

“E un proces complex şi trebuie să ţinem cont că lucrăm sub cel mai mare trafic pe care l-a avut Aeroportul Internaţional Iaşi. Sperăm ca vremea să nu ne dea planurile peste cap. Extinderea parcării este parte componentă a lucrărilor la noul terminal. Pentru că numărul de locuri de parcare de care vom dispune este insuficient pentru traficul din această perioadă şi pentru a evita ambuteiajele, am solicitat autorităţilor prelungirea măsurilor de restricţionare a accesului până pe 14 septembrie, când vor fi încheiate lucrările din etapele 2 şi 3 şi vom dispune de un număr de locuri de parcare suficient pentru a fi redeschisă. Până atunci, vom asigura parcare pentru echipajele de zbor. Vom demara în acest an documentaţiile pentru o nouă parcare de lungă durată supraetajată de 1.500 de locuri, cu trei etaje, după hangarul Aerostar, cu finanţare din bugetul aeroportului, pentru că dorim să oferim cele mai sigure şi facile soluţii de parcare. Până atunci, în acest an ne vom bucura împreună de extinderea parcării la 600 locuri şi de un sistem modern de management al parcării. Considerăm că este o obligaţie să împărtăşim aceste detalii de planificare şi executie, pentru că ne respectăm pasagerii şi considerăm că transparenţa este esenţială atunci când aceste lucrări produc disturbarea accesului la aeroport, dar nu sunt orice fel de lucrări, sunt cele mai ample lucrări din istoria aeroportului Iaşi şi vă asigurăm că facem toate eforturile de a minimiza problemele generate de acest proces de modernizare şi transformare”, a declarat Romeo Vatră, Directorul General al Aeroportului Iaşi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;