Proiectul de extindere a intravilanului comunei Miroslava, lansat în dezbatere publică

Primăria Miroslava anunţă lansarea dezbaterii publice privind modificarea intravilanului localităţii, ca primă etapă în procesul de actualizare a Planului Urbanistic General (PUG) al comunei Miroslava, care se desfășoară în concordanță cu metodologia de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, stabilită prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului nr. 2701/30.12.2010.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în stabilirea conturului propus al comunei Miroslava au fost analizate cererile adresate de către proprietarii de terenuri cu privire la introducerea terenurilor în intravilan și s-a luat în considerare necesitatea introducerii în intravilan a unor suprafețe de teren aparținând domeniului public sau privat al comunei.

Printre principiile care stau la baza propunerii de extindere a intravilanului localităţii se numără cuprinderea în Planul Urbanistic General a terenurilor introduse în intravilan prin Planuri Urbanistice Zonale în perioada decembrie 2011 (după aprobarea actualului Plan Urbanistic General prin Hotărârea Consiliului Local Miroslava nr. 146/26.11.2011) – septembrie 2020 (până la suspendarea aprobării de noi documentații Plan Urbanistic Zonal pentru intrare în intravilan, prin Hotărârea Consiliului Local Miroslava nr.180/24.09.2020), reintroducerea în intravilan a terenurilor care erau situate în intravilan înainte de 26.11.2011 și care, din eroare, au fost scoase din intravilan prin Planul Urbanistic General aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Miroslava nr. 146/26.11.2011, armonizarea propunerilor cu dezvoltările localităților învecinate (municipiul Iași, comuna Valea Lupului, comuna Lețcani și comuna Ciurea), precum şi dezvoltarea extinderilor preponderent în zonele/satele unde procentul actual de ocupare a terenului cu construcții este mai apropiat de 35% (procent maxim de ocupare prevăzut în actualul Plan Urbanistic General pentru construirea în zona funcțională cu destinație rezidențială).

“Varianta rezultată în urma etapei de consultare și informare a publicului, după ce va fi aprobată printr-o Hotărâre a Consiliului Local Miroslava, va constitui propunerea ce va fi supusă procedurii de avizare în etapele ulterioare ale actualizării Planului Urbanistic General al Comunei Miroslava. Observații sau propuneri pot fi depuse la registratura Primăriei Comunei Miroslava (strada Constantin Langa, nr. 93) sau prin email (registratura@primariamiroslava.ro)”, precizează reprezentanţii Primăriei Miroslava.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;