UTA – Poli Iaşi 1-0. Înfrângere nemeritată a oaspeţilor, după o nouă gafă în apărare

UTA a învins, vineri, pe Poli Iaşi cu 1-0 (1-0), în uvertura etapei a IV-a a Superligii, obţinânsd astfel prima victorie în actualul campionat. De partea cealaltă, elevii lui Leo Grozavu, deşi au avut o posesie superioară, nu au reuşit să pună decât rareori în pericol poarta apărată de Iacob.

Aflat la prima apariţie în tricoul lui Poli Iaşi, Nicolas Samayoa a fost co-autor la golul înscris în minutul 8 de gazde, fundaşul central adus în această vară de la FC Communications, din gruparea de primă ligă din Guatemala, deviind în propria poartă şutul expediat de la marginea careului de către Fabry.

În minutul 15, Luis Phelipe a fost foarte aproape să înscrie golul sezonului în Superligă, cu o “scăriţă” de 35 de metri, însă Iacob a deviat balonul, in extremis, peste transversală!

Acelaşi Luis Phelipe, din nou cel mai bun jucător de pe teren, putea egala scorul pe tabela de marcaj la ultima fază a primei reprize, după un “un-doi” de mare efect cu Gheorghiţă, însă balonul trimis de brazilianul Iaşului a greşit de puţin ţinta!

Imediat după reluare (min. 47), Alin Roman prinde un vole de kinogramă de la 30 de metri, însă bravul goal-keeper al Aradului este din nou la post!

Iaşul domină pe alocuri autoritar jocul, însă nu reuşeşte să destabilizeze apărarea UTA-ei, care face eforturi disperate să menţină rezultatul de pe tabelă.

În minutul 80, Samayoa înscrie, cu capul, în poarta lui Iacob, după o lovitură liberă executată bine de pe partea dreaptă de Ciobanu, însă golul este anulat de arbitrul Florin Andrei pe motiv de off-side.

Internaţionalul guatemalez al Iaşului este eliminat în minutul 90+8 de pe teren, după ce a a văzut al doilea cartonaş galben acordat de “cavalerul fluierului”, după un fault la mijlocul terenului asupra lui Abeid.

S-a încheiat UTA – Poli Iaşi 1-0, rezultat oarecum nedrept pentru oaspeţi, după aspectul jocului, elevii lui Leo Grozavu având însă şi foarte mult ghinion în această întâlnire.

UTA: Iacob – Diogo Rodtrigues, Benga, Markov (min. 66 Stahl), Abeid – Marku, Carp (min. 53 Mustacă – min. 88 Mihai) – Rareş Pop (min. 53 Freitas), Fabry, Dumitraşcu – Cooper (min. 66 Leidsmann);

Poli Iaşi: Ailenei – Martac, Samayoa, Katanec, Şerban – Jatoba (min. 60 Andrei Ciobanu), Roman (min. 82 Mogoş), Bordeaianu – Gheorghiţă (min. 90 Itu), Vojtus (min. 60 Hlistei), Luis Phelipe;

După patru etape, Poli Iaşi se află pe locul 11 în clasament, cu 3 puncte (o victorie şi trei înfrângeri).

Etapa viitoare, ieşenii vor juca sâmbătă, 12 august, de la ora 21.30, în Copou, în compania celor de la Universitatea Craiova.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;