Peste 300 de muncitori, mobilizaţi pe şantierul de la Aeroport pentru finalizarea lucrărilor la terminalul T4

Lucrările de construcţie a noului Terminal T4 şi a parcării aferente de la Aeroportului Iaşi se desfăşoară conform graficului, peste 300 de muncitori fiind mobilizaţi în aceste zile pentru finalizarea la termenul stabilit în contract a celor două importante investiţii.

După cum afirmă reprezentanţii aeroportului, au fost instalate deja o parte dintre echipamentele de securitate, precum și sistemele de climatizare și au fost montaţi stâlpii de susținere pentru cele trei airbridge-uri, care urmează să ajungă la Iaşi în luna septembrie. De asemenea, în zona “Sosiri” au fost instalate benzile de transport a bagajelor, restul echipamentelor urmând să fie livrate până în octombrie, iar la parterul clădirii se montează în prezent gresia.

Muncitorii montează acum şi fațadele pe întreaga suprafață a noului terminal, se ocupă de compartimentările interioare și pun cadrele metalice pentru geamuri (în partea dinspre platformă). Următorul pas este montarea sticlei.

În paralel, continuă lucrările la parcarea din fața terminalului T3, unde s-a turnat stratul de beton și se montează bordurile. Pe o porțiune din parcarea ce ajunge în dreptul terminalului T4 s-a aplicat un strat de asfalt, iar pe întreaga suprafață a parcării se lucrează la rețeaua de utilități, canalizare și telecomunicații. Urmează extinderea lucrărilor în parcarea din zona terminalelor T1 și T4, după care vor fi reconfigurate căile de acces în fața celor patru terminale.

“Cu noul terminal, Iașul va deveni o poartă modernă către noi destinații, noi oportunități și noi experiențe. Vom fi mândri să îi întâmpinăm pe toți vizitatorii noștri într-un spațiu modern și confortabil. Această investiție nu este doar despre un aeroport mai mare, ci despre visul nostru comun de a face din Iași un județ prosper și dinamic”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;