5:16 pm - Tuesday May 13, 5349

“Lupii Negri” au un nou comandant

La sediul Batalionului 151 Infanterie „Războieni” a avut loc vineri, 4 august, ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, cunoscut şi sub numele de “Lupii Negri”, în care locotenent-colonelul Cristian Mihoci a preluat comanda și Drapelul de Luptă de la locotenent-colonelul Marius Butilă.

La festivitate au luat parte comandantul Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș, autorități locale, șefi ai instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și foști comandanți ai batalionului.

Batalionul 151 Infanterie „Războieni” face parte din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, fiind o unitate de elită a Armatei României ce a reprezentat cu onoare ţara noastră în misiuni naționale și internaționale, precum Angola, Albania, Bosnia, Irak și Afganistan. Acolo, departe de cei dragi, militarii ieșeni și-au câștigat renumele de ,,Lupii Negri”.

„Încep prin a mulțumi eșaloanelor superioare pentru onoarea și încrederea pe care mi-au acordat-o, aceea de a prelua comanda unui batalion de elită din cadrul Forțelor Terestre Române. Știu că nu va fi o misiune ușoară și privesc acest lucru ca pe o provocare, care mă obligă să duc mai departe, alături de dumneavoastră, tradițiile de luptă ale acestei unități. Momentul de astăzi mă onorează, dar în același timp mă obligă să continui cu responsabilitate munca depusă aici de foștii comandanți.

Mă bucur să mă reîntorc în rândurile batalionului, aici unde mi-am dedicat o mare parte a carierei, acesta fiind și locul în care m-am perfecționat din punct de vedere profesional. Cunosc bine această cazarmă și cu siguranță acest lucru va constitui un atu pentru mine.

De asemenea, îmi doresc să continuăm acțiunile civice, sociale, caritabile, sportive și să fim prezenți în permanență, la fel ca și până acum, în mijlocul comunității ieșene”, a declarat noul comandant al batalionului ieșean, locotenent-colonelul Cristian Mihoci.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;