5:14 pm - Thursday May 1, 1575

Spitalele ieşene, dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie cu bani din PNRR

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat luni, 7 august,  încheierea de parteneriate cu mai multe unităţi medicale în vederea finanțării prin intermediul Planului Naţional de Redresare şli Rezilienţă (PNRR) a achiziţionării de echipamente IT, soft medical, non-medical şi pentru administrarea reţelelor de date.

Parteneriatul încheiat cu Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”  și Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” va permite celor trei unități medicale să depună cereri de finanțare prin PNRR – Pilonul V – Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta 7 – Transformare digitală, Investiţia 13. Realizarea sistemului de eHealth şi telemedicină, Investiţia Specifică I 3.3. Investiţii în sistemele informatice şi în infrastructura digitală a unităţilor sanitare publice.

Reamintim că, potrivit legii, în cadrul apelului pentru Investiția specifică 13.3, spitalele județene clinice pot obține finanțări de până la 1.000.000 de euro, fără TVA. Apelul de proiecte s-a deschis luni, 7 august, și se va încheia pe 25 august 2023. Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor, fără TVA.

Tot în cadrul şedinţei de luni, aleşii judeţului au mai aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în vederea asigurării cadrului interinstituţional necesar interconectării E-Portalului dezvoltat de Consiliul Judeţean lași cu Platforma Software Centralizată pentru Identificarea Digitală ( PSCID), realizată de Agenţia pentru Digitalizarea României în cadrul proiectului „Simplificarea procedurilor administrative la nivelul Consiliului Judeţean laşi”.

Proiectul, în valoare totală de 2.695.019 de lei, beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

“Prin creșterea capacității digitale a Consiliului Județean Iași și a spitalelor din subordine, ne propunem să transformăm modul în care cetățenii interacționează cu instituțiile publice și, în același timp, să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le oferim. Digitalizarea ne va permite să simplificăm și să eficientizăm procesele administrative. Astfel, putem reduce birocrația și timpul de așteptare, ceea ce va duce la o comunicare mai rapidă și la obținerea de răspunsuri mai prompte pentru nevoile ieșenilor. Totodată, prin implementarea unor sisteme digitale integrate vom putea gestiona mai eficient resursele, optimizând bugetul și reducând cheltuielile inutile. Îmi doresc ca Iașul să fie un exemplu de inovație și eficiență în sectorul public, prin digitalizarea activității Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate’’, a declarat, la finalul şedinţei, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;