Investiţie importantă anunţată de UNICEF la Iaşi

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a primit, astăzi, vizita unei delegații a Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), conduse de Tetyana Nikitina, specialist Planificare, Monitorizare și Evaluare, Galina Ambrono, Emergency Coordinator Iași și Vaslui, Laura Fragiacomo, specialist Protecția Copilului, și Ioana Florea, specialist Protecția Copilului. La întâlnire au fost prezenţi, de asemenea,  Florin Ion, directorul general Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, și Niculina Karacsony, directorul adjunct al DGASPC Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor CJ Iaşi, discuțiile au vizat proiectele aflate în derulare în cadrul parteneriatelor dintre Consiliul Județean Iași, DGASPC și UNICEF, dar și prioritățile de colaborare pentru perioada următoare, aceştia subliniind că de la declanșarea războiului din Ucraina, acțiunile pentru ajutorarea refugiaților copii care ajung la Iași reprezintă o componentă importantă a colaborării UNICEF cu administrația județeană și DGASPC. Astfel, UNICEF va finanța realizarea Centrului pentru Dezvoltarea deprinderilor de viață independentă ROUA, în cadrul CSS Bucium.

“Este o investiție importantă pe care o face UNICEF, de până la 200.000 de dolari, pentru reabilitarea clădirii pe care o punem la dispoziție și pentru dotarea ei la standarde moderne. Prin serviciile pe care le va furniza, viitorul centru va contribui la creșterea incluziunii sociale pentru copiii ucraineni pe care îi avem în grijă. La CSS Bucium mai avem acum 31 de copii ucraineni, după ce în luna iulie, pentru 12 dintre ei s-au găsit soluții de a se întoarce în Ucraina, fiind preluați de rude sau în plasament familial. Vreau, de asemenea, să le mulțumesc partenerilor noștri de la UNICEF și pentru colaborarea foarte bună în ceea ce privește punctul Blue Dot înființat la Vama Sculeni. Cifrele vorbesc de la sine. Colegii de la DGASPC au oferit aici sprijin pentru aproximativ 3.000 de copii ucraineni și pentru aproape 3.500 de adulți. Într-o lume în continuă schimbare, în care problemele sociale pot fi complexe și variate, abordarea proactivă și deschiderea către colaborări cu parteneri precum UNICEF sunt instrumente esențiale pentru a face față acestor provocări’’, a declarat președintele CJ Iaşi, Costel Alexe, la finalul întâlnirii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;