5:14 pm - Tuesday April 29, 9259

A început turnarea asfaltului pe drumul care face legătura între Botoşani şi Târgu Frumos

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă că lucrările de modernizare a DJ 288 Botoşani – Târgu Frumos se desfăşoară conform graficului, în prezent având loc turnarea stratului de uzură pe ambele sensuri de circulaţie, pe tronsonul cuprins între localităţile Copalău şi Zăiceşti, aflate pe teritoriul judeţului Botoşani.

Lucrările, care au debutat săptămâna trecută, urmează să fie finalizate până la sfârşitul lunii august, au mai precizat reprezentanţii DRDP Iaşi.

Lucrările de modernizare a DJ 288 Botoşani – Târgu Frumos, una dintre cele mai importante investiţii realizate în infrastructura rutieră din zona de nord-est a ţării, sunt realizate de asocierea Antrepriza de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi SRL, Mavgo HoldingSRL, Vahostav SK şi Trameco SA, ele debutând anul trecut.

În total, este vorba despre modernizarea a 71 de kilometri, dintre care 32 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani şi 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Iaşi.

Proiectul prevede, pe lângă lărgirea carosabilului, construcţia a 53 de podeţe noi, reabilitarea şi modernizarea a nouă poduri, realizarea de şanţuri betonate pentru scurgerea apei pluviale, amenajarea de trotuare pentru pietoni, precum şi montarea de parapeţi şi indicatoare rutiere pe marginea drumului.

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 315 milioane de lei, finalizarea lucrărilor fiind prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;