Antibiotice a răspuns prompt apelului de a salva vieţi !

Pentru a doua oară anul acesta, angajaţii Antibiotice au donat sânge, marţi, 24 septembrie, pentru a suplini nevoile Centrului de Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Iaşi, iar vineri, 20 septembrie, compania Antibiotice a trimis medicamente de strictă necesitate, sinistraţilor din Galaţi

Campanie de donare sânge în rândul angajaţilor Antibiotice

50 de donatori, 23 litri de sânge, mai mult de 100 vieţi salvate! Acestea sunt cifrele celei de-a cincea campanii de donare de sânge desfăşurate în cadrul companiei Antibiotice şi a doua din acest an.

Sub îndemnul “Donează sânge, salvează o viaţă!”, angajaţii companiei Antibiotice au răspuns pozitiv marţi, 24 septembrie 2013, campaniei de donare de sânge, organizată de Fundaţia “Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Iaşi. Acţiunea, a doua realizată în acest an, a fost organizată pentru a răspunde apelului umanitare al Centrului şi medicilor ieşeni, de a suplini rezervele de sânge epuizate în perioada  concediilor şi vacanţei de vară, datorită reducerii numărului de donatori.

Atât Antibiotice, cât şi Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” consideră că a da o şansă în plus la viaţă cazurilor urgente, oamenilor aflaţi în suferinţă, printr-o donare voluntară de sânge, este un gest uman şi firesc.

„Sângele este un produs care nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs şi nu poate fi obţinut decât prin bunăvoinţa celui de lângă noi. A fost important să ne mobilizăm, noi, angajaţii Antibiotice în acţiunea de donare de sânge şi să arătăm dorinţa noastră sinceră de a face o faptă bună, un gest uman pentru semeni” a declarat Ioana Tode, Preşedinte al Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”.

Acţiunea de recoltare a avut loc în cadrul unităţii clinice a Centrului de Evaluare a Medicamentului Antibiotice, fiind realizată de către specialiştii din CRTS care s-au deplasat la sediul Antibiotice cu unitatea mobilă de recoltare.

„Mulţumim partenerului nostru de suflet, Antibiotice şi salariaţilor săi. A devenit deja o tradiţie să colaborăm cu cei de la Antibiotice şi să salvăm astfel mai multe vieţi” a declarat dr. Andreea Vatamanu, Purtător de cuvânt al Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Iaşi.

Donaţii de medicamente pentru sinistraţii din Galaţi

În scopul salvării de vieţi, Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” a răspuns prompt şi autorităţilor din sănătate, confruntate cu nevoia de medicamente, în zonele sinistrate din Galaţi. Astfel, vineri, 20 septembrie, Fundaţia a trimis un convoi cu medicamente (antibiotice şi unguente), în valoarea de 40.000 lei care vor ajunge la medicii de familie din zonele afectate de inundaţii pentru a fi prescrise persoanelor ce au nevoie de ele.

 Înfiinţată de compania Antibiotice în 2010, Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” are ca principale obiective desfăşurarea de acţiuni caritabile şi proiecte sociale, educaţionale şi culturale care să contribuie la îmbunătăţirea vieţii semenilor. 

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;