Rezultate remarcabile obţinute de studenții UAIC la International Mathematics Competition for University Students

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au obținut o medalie de bronz și o mențiune specială la International Mathematics Competition for University Students, competiţie care s-a desfășurat în perioada 31 iulie – 6 august la Blagoevgrad, în Bulgaria.

Medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Brehulescu, în timp ce mențiunea specială i-a revenit lui Mirel-Alin Ciornei, ambii studenți ai Facultății de Matematică a UAIC. Echipa de studenți care a reprezentat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) la International Mathematics Competition for University Students 2023 a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodor Chelmuş.

International Mathematics Competition for University Students este un concurs de tradiţie şi cu un nivel ridicat de dificultate, organizat de University College London în colaborare cu American University in Bulgaria și este deschis studenţilor din anii I – IV. La ediţia din acest an au participat de 393 studenți din 42 de țări.

Cei doi studenți premiați la International Mathematics Competition for University Students au obținut, anul acesta, rezultate remarcabile și la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc în perioada 7 – 12 martie la Struga, în Macedonia de Nord, unde Gabriel Brehulescu a câștigat medalie de aur iar Mirel-Alin Ciornei a obținut medalie bronz, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de presă al UAIC.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;