“Efectul Schengen”: Eugen Tomac îndeamnă oamenii de afaceri din Iași să ceară despăgubiri Austriei

Eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, face un apel public către oamenii de afaceri din județul Iași de a solicita despăgubiri pentru pierderile cauzate de refuzul nejustificat al Austriei privind intrarea României în spațiul Schengen.

Europarlamentarul s-a adresat mediului de afaceri local după ce în urmă cu câteva zile a depus o nouă interpelare în acest sens autorităţilor de la Bruxelles, în urma refuzului judecătorilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de a oferi un răspuns la solicitarea înaintată la începutul anului, prin care contesta decizia Austriei de neprimire a ţării noastre în spaţiul Schengen. Mai exact, Eugen Tomac a cerut CJUE să constate nelegalitatea deciziei Consiliului JAI în urma votului de pe 8 decembrie 2022.

”Acțiunile pe care le-am depus la Curtea de Justiţie ne permit să invităm persoane juridice din România să se alăture demersului nostru. Orice persoană juridică care consideră că îi este afectată activitatea și îngrădită libertatea de mișcare a bunurilor în spațiul UE se poate alătura ca parte în proces. Companiile românești pot solicita, în cadrul acestui proces, inclusiv despăgubiri, întrucât le este îngrădit accesul pe Piața Unică Europeană printr-un abuz de putere din partea Austriei”, a declarat Eugen Tomac.

Persoanele juridice interesate pot deveni parte din procesul intentat de eurodeputatul PMP trimiţând un mesaj la numărul de telefon 0770.763.876, cu textul “Doresc să mă alătur acțiunii de la CJUE”, şi ulterior, în cel mai scurt timp, vor fi contactate pentru stabilirea paşilor următori.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;