Poli Iaşi – Universitatea Craiova 1-4. Alin Roman, “înger” şi “demon”

Poli Iaşi a fost învinsă, sâmbătă, în Copou, de Universitatea Craiova cu scorul de 1-4 (1-0), într-un meci contând pentru etapa a V-a a Superligii, moldovenii bifând astfel cea de-a patra înfrângere în campionat.

Meciul, disputat în prezenţa a circa 8.000 de spectatori, a avut două părţi distincte. O primă parte, în care elevii lui Leo Grozavu au etalat un joc care nu le-a permis oaspeţilor să se apropie de poarta lui Ailenei, şi o a doua, după ce Alin Roman a fost eliminat de pe teren (min. 60), după ce a primit al doilea cartonaş galben din partea arbitrului Istvan Kovacs, în urma unui cot aplicat în figură lui Baiaram.

Până atunci, Poli începuse foarte bine jocul, Harrison având în min. 6 prima ocazie de gol, după un şut din interiorul careului. În min. 26, Jatoba şutează de la distanţă, însă balonul este reţinut de Laurenţiu Popescu. Acelaşi Jatoba (min. 33) se precipită în careu, la o centrare trimisă excelent de pe partea stângă de Luis Phelipe, iar oaspeţii scapă din nou de la primirea golului. Pe fondul acestui joc foarte bun, gazdele reuşesc deschiderea scorului în min. 44, prin Alin Roman, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

La reluare, elevii lui Laurenţiu Reghekampf sunt mai prezenţi în preajma porţii adverse, Markovic (min. 47) şi apoi Mitriţă (min. 48), din lovitură liberă, dându-i emoţii lui Ailenei. Echilibrul partidei se rupe în min. 60, când Alin Roman vede al doilea cartonaş galben şi este eliminat de pe teren. Imediat după acest episod, oaspeţii egalează prin Markovic (min. 65), care reia cu capul, imparabil, din careu, balonul centrat de pe partea dreaptă de Vlădoiu. Încurajaţi de reuşită şi având în faţă o formaţie în inferioritate numerică, oltenii pun stăpânire pe joc, reuşind să mai înscrie alte trei goluri până la final, prin Ivan (min. 78), Rogulic (min. 90) şi Mitriţă (min. 90+4).

Victorie meritată a Universităţii Craiova, obţinută însă în urma unui gest necugetat făcut de căpitanului gazdelor, care şi-a lăsat aproape de o repriză echipa în inferioritate numerică, după un fault absolut inutil în jumătatea de teren adversă.

În urma acestei noi înfrângeri, Poli Iaşi a coborât până pe locul 14 în clasament, având o zestre de numai 3 puncte după cinci partide.

Poli Iaşi: Ailenei – Marcat Fl. Ilie, Katanec (min. 81 Tincu), Ştefanovici – Jatoba (min. 70 R. Ion), Bordeianu, Roman, Luis Phelipe (min. 81 Vojtus) – Gheorghiţă (min. 70 Mogoş), Harrison (min. 61 Itu);

Universitatea Craiova: Popescu – Nchama (min. 46 Vlădoiu), Silva (min. 63 Mateiu), Jazkov, Bancu – Creţu (min. 63 Rogulic), Baiaram (min. 81 Danciu), Screciu – Ivan, Markovic (min. 70 Işfan), Mitriţă;

Etapa viitoare, Poli Iaşi va întâlni duminică, 20 august, de la ora 21.30, în deplasare, pe FCSB.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;