Patru ciclişti ieşeni, la startul celei de-a XX-a ediţii a cursei Paris-Brest-Paris

Patru cicliști ieșeni vor lua startul la cea de-a XX-a ediţie a cursei Paris–Brest–Paris, cea mai veche cursă de ciclism de anduranță din lume. Cursa, al cărui start va fi dat duminică, 20 august, la Paris, are o lungime de peste 1.200 de kilometri, aproximativ 10.000 de metri de elevație și trebuie terminată în mai puțin de 90 de ore din momentul startului.

La startul ediţiei din acest an, care se va desfăşura între 20 şi 24 august, s-au înscris aproape 8.000 de cicliști de anduranță din peste 60 de țări, dintre care 60 din România, printre aceştia numărându-se şi ieşenii Eugen Vlad, Ciprian Onofrei, Bogdan Graur și Sergiu Iacob, care pentru a putea participa la cursă au fost nevoiţi să obţină o serie de brevete de calificare la cursele de 200, 300, 400 și 600 de kilometri într-un timp limitat, stabilit de organizatori.

Pe parcursul cursei, cicliștii trebuie să își dozeze energia și timpul limitat de somn într-un mod foarte eficient, pentru a putea ajunge la fiecare punct de control intermediar, fiecare având propriul timp limită. Pe lângă distanța impresionantă ce trebuie parcursă pe bicicletă, provocarea cursei este augmentată de factorii meteorologici incontrolabili, de oboseală musculară, somn limitat, alimente ce trebuies raționate eficient și diversele complicații mecanice care apar.

Cursa Paris-Brest-Paris sau Paris – Brest – Paris se desfășoară o dată la patru ani, fiind cea mai cunoscută şi faimoasă astfel de întrecere din ciclismul de anduranţă mondial. Prima ediţie a avut loc în anul 1891, aproximativ pe acelaşi traseu în lungime de 1.200 de kilometri între Paris şi Brest şi retur.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;