Ansamblul de copii “Florile Moldovei” a câştigat trofeul ediţiei din acest an a Festivalului internaţional “Peştişorul de aur”

Ansamblul de copii ”Florile Moldovei” din Iaşi a câştigat trofeul celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului-concurs internațional ”Peștișorul de aur”, singurul festival de folclor pentru copii din România, inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO, desfăşurat în perioada 8 – 12 august la Tulcea. La ediţia din acest an, pe scena festivalului au urcat peste o mie de artişti din toate regiunile istorice ale României și din alte nouă ţări.

Dacă anul trecut, copiii din cadrul ansamblul “Florile Moldovei” – pepiniera Ansamblului Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iaşi – au obținut Premiul I la acest festival, anul acesta ei au reuşit să câştige trofeul festivalului, performanţă remarcabilă dacă ţinem seama de valoarea participanţilor.

“Ansamblul nostru, alcătuit dintr-o orchestră impresionantă formată din 23 de copii instrumentiști sub îndrumarea talentatului dirijor Cosmin Nica, alături de 26 de dansatori de excepție, un solist instrumentist cu naiul – talentata elevă Maria Daria Constantinescu, și remarcabila solistă vocală Maria Tucan, a adus cu el Trofeul festivalului în orașul Iași. Acest triumf nu face decât să sublinieze dedicarea, pasiunea și talentul excepțional al fiecărui membru al ansamblului nostru. Înfruntând competiția acerbă de la un eveniment de asemenea amploare, au dovedit încă o dată că munca asiduă și determinarea ne pot purta spre cele mai înalte culmi artistice. Felicitări copiilor de la Ansamblul ”Florile Moldovei” pentru acest succes strălucitor și pentru promovarea valorilor culturale ale Iașului și ale României!”, se arată într-un mesaj postat de conducerea Consiliului Judeţean Iaşi pe pagina de socializare a instituției.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;