Aeroportul Iaşi, pe locul doi la nivel regional, în luna iulie, la numărul pasagerilor tranzitaţi

Aeroportul Iaşi continuă se afle pe locul doi la nivel regional, după cel din Cluj, la numărul de călători tranzitaţi.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), în luna iulie, pe Aeroportul din Iaşi au fost îmbarcaţi/debarcaţi în total 250.251 de pasageri, aceasta fiind cea mai aglomerată lună a anului în curs.

Potrivit raportului AAR, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, creșterea traficului pe Aeroportul din Iași este de peste 88%, iar față de cea din 2022, avansul este de aproximativ 41 de procente.

De la începutul anului și până la finalul lui iulie, Aeroportul din Iași a fost tranzitat de 1.292.926 de pasageri, milionul de calători din acest an fiind înregistrat, pentru prima dată, în doar șase luni, mai devreme cu două luni față de anul trecut.

În ceea ce privește numărul de mișcări pe Aeroportul Iași, în iulie au fost înregistrate 1.526 de aterizări și decolări, cu 29% mai multe față de aceeași lună a anului 2019 și cu circa 18% mai multe față de cea din 2022.

La nivel național, creșterea traficului de pasageri pe aeroporturi, luna trecută, a fost de peste 8% față de perioada similară din 2022, și de aproape 7% față de cea din 2019.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;