Un nou pas către începerea lucrărilor la noua Sală Polivalentă. Primăria a predat amplasamentul către CNI

Consilierii locali ieşeni au aprobat în şedinţa de miercuri, 23 august, predarea de către Primăria Municipiului Iaşi (PMI) către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei (MDLPA), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a amplasamentului, respectiv a terenului în suprafață de 7,9 de hectare, situat în str. Moara de Vânt nr. 221, pe care urmează să fie construită viitoarea sală polivalentă Regia Maria.

Tot în şedinţa de miercuri, aleşii locali au aprobat şi devizul general pentru obiectivul „Construire Sală de Sport Competiţională de Nivel Internaţional”, situată în str. Moara de Vânt nr. 221, în cuantum de 475.672.446,41 de lei, inclusiv TVA.

Proiectul „Construire sală de sport competiţională de nivel internaţional” va oferi condiţii optime pentru desfăşurarea de activităţi sportive, posibilitatea organizării unor competiţii internaţionale oficiale majore, a pregătirii echipelor sportive de performanţă.

Potrivit documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre, cllădirea Sălii Polivalente îşi va prelua rolul de principală facilitate pentru competiţii şi spectacole cu public la nivelul municipiului laşi si a zonei periurbane a acestuia.

Sala va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivii de la handbal / baschet / volei (atât echipele oficiale ale cluburilor cât şi juniori, grupe pregătitoare, etc).

Zonele funcţionale de bază sunt: sală pentru competiţii şi spectacole – acoperind întreaga suprafaţă a clădirii, spaţii pentru sportivi şi oficialii meciurilor, spaţii pentru presă şi stafful conex competiţiilor, spaţii conexe pentru public.

Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 luni de la semnarea contractului cu firma câştigătoare a licitaţiei.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;