5:14 pm - Saturday April 29, 0671

Meciul Poli Iaşi – Sepsi a fost reprogramat! Cornel Şfaiţer: O totală lipsă de respect pentru ieşeni!

Încurcate sunt căile… LPF! După ce, miercuri, anunţaseră că meciul Politehnica Iaşi – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din cadrul etapei a VII-a a Superligii, se va disputa conform programării iniţiale, respectiv duminică, 27 august, de la ora 13.00, în Copou, respingând astfel cererea înaintată de covăsneni, de amânare a meciului, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) s-au sucit şi au anunţat astăzi că partida a fost reprogramată pentru data de 19 octombrie!

“Liga Profesionistă de Fotbal,  în virtutea articolului 12 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) privind “Reprogramarea unui joc oficial”, a hotărât, prin decizia Departamentului de Competiţii, amânarea meciului Poli Iaşi – SEPSI OSK Sfântu Gheorghe, programat iniţial să se dispute duminică 27 august 2023, şi reprogramarea sa pentru data de 19 octombrie 2023″, se precizează într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Decizia celor de la LPF a căzut ca un trăsnet în Copou, oficialii lui Poli fiind “foc şi pară” pe cei de la Ligă pentru că nu au fost consultaţi deloc cu privire la această măsură.

“Nu se poate să fim anunţaţi cu mai puţin de 48 de ore înaintea meciului că acesta se amână! Și mai mult decât atât, nici nu am fost consultați în privința hotărârii pe care am primit-o chiar când echipa revenea de la antrenament! Oricum, nu am înțeles de la bun început programarea acestui joc. A fost pus la ora 13.00, în mijlocul zilei, la aproape 50 de grade la nivelul gazonului, cu mii de spectatorii cu capul in soare. Apoi, la începutul săptămânii, când Sepsi OSK a solicitat amânarea și noi am acceptat, Liga nu a fost de acord, pentru ca astăzi (vineri, 25 august – n.r.), după ce am pus în vânzare bilete pentru meci și echipa a parcurs ciclul săptămânal pentru partidă, cu antrenamente la ora jocului, la temperaturi imposibile, să fim anunțați că se amână. De regulamentele încălcate flagrant ce să mai spun?! Doar în cazuri excepționale se poate amâna cu 48 de ore înainte un meci! Și dacă e așa, de ce ar fi caz excepțional doar Poli – Sepsi, nu și Farul – Craiova? Să fie foarte clar! Sprijinim orice echipă din România care ne reprezintă în competițiile continentale și ne dorim să obțină rezultate bune, de aceea am și fost de acord luni cu amânarea, dar vestea primită azi ne arată o totală lipsă de respect pentru Poli Iași, club ce reprezintă o comunitate de aproape un milion de locuitori. Le transmit suporterilor noștri care şi-au achiziționat bilet că acesta rămâne valabil pentru meciul cu Sepsi când va fi reprogramat, iar dacă unii fani vor banii înapoi, îi asteptăm la casele de bilete de la stadion sau pe platforma online pentru returnarea banilor”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele Comitetului Director al Politehnicii Iaşi, într-un mesaj postat pe pagina de socializare a clubului.

Reamintim că reprezentanţii clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe au înaintat la începutul acestei săptămâni o cerere către LPF, în care au solicitat amânarea meciului cu Poli Iaşi, preogramat duminică, 27 august, de la ora 13.00, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, în document fiind invocat faptul că partida ar urma să se dispute între cele două manşe pe care covăsneni le vor disputa cu Bodo Glimt, în play off-ul UEFA Conference League. În cerere, cei de la Sepsi au ataşat şi răspunsul celor de la Poli Iaşi, care îşi dăduseră acordul pentru amânarea meciului.

Liga Profesionistă de Fotbal a respins însă solicitarea celor de la Sepsi, motivând că, în cazul unui răspuns favorabil la cererea acestora, nu ar fi fost respectat principiul “egalităţii de şanse”, având în vedere că nici partida Farul Constanţa – Universitatea Craiova, din cadrul aceleiaşi etape a Superligii, nu a fost amânată, întrucât oltenii nu au fost de acord cu amânarea partidei!

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;