Restricţii de circulaţie în perioada desfăşurării Campionatului Mondial de ESports şi a Festivalului Digital Throne

Pe parcursul desfăşurării Campionatului Mondial de ESports şi a Digital Throne, festivalul care lansează la nivel internațional strategia Iașului de capitală globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, în perioada 25 august – 3 septembrie, circulaţia autovehiculelor în zona centrală a municipiului va suferi o serie de modificări şi restricţii, anunţă, într-un comunicat, Primăria Municipiului Iaşi.

Astfel, printre arterele pe care vor fi impuse restricții de circulație se numără strada I. C. Brătianu și tronsonul deschis traficului rutier din bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt (la fel în zilele de week-end), precum și strada Anastasie Panu, între intersecția cu strada Sf. Lazăr și strada Palat.

“Din aceleași considerente și potrivit  art. 5, alin. 2 din Legea nr. 60 / 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Primăria Municipiului Iași anunță că nu va autoriza niciun alt eveniment public (târguri, festivaluri, manifestații, adunări) în zonele menționate în perioada 1 – 3 septembrie 2013, orice alt eveniment propus pentru zonele în care se defășoară Digital Throne urmând să fie autorizat după data de 4 septembrie 2023”, se arată în comunicatul Primăriei.

Vineri, 25 august, la Iaşi a debutat Digital Throne, eveniment care transformă Iaşul în capitala mondială a sporturilor electronice. În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Digital Throne, care a avut loc aseară, de la ora 21.30, în Piața Palatului, participanţii la eveniment au avut posibilitatea de a admira peste 300 de drone, alături de un spectacol de video mapping şi proiecţii speciale prin care eroii digitali au prins viaţă pe clădirea Palatului Culturii.

În cadrul Digital Throne va fi organizată şi cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial de Esports, la care şi-au anunţat participarea peste 700 de jucători din 120 de ţări.

În cele zece zile ale festivalului Digital Throne vor fi organizate și alte evenimente, precum Comic Con, pentru prima oară la Iași (25 – 27 august), dar și talk-uri zilnice despre industria de esports și alte teme conexe, atât în zona Palatului Culturii, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în alte spații din Zona Centrală.

Armin Van Buuren, Tujamo, Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, BUG Mafia şi mulţi alţi artişti vor urca pe scena de la Palatul Culturii în cadrul ceremoniei de închidere a evenimentului, în perioada 1 – 3 septembrie, în Piaţa Palatului Culturii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;