5:14 pm - Wednesday April 29, 3970

Secţiunea “Debut Rock” din cadrul URF 2023 va fi susţinută financiar de Primărie

Secţiunea “Debut Rock” din cadrul “URF – Underground Rock Festival, Music and Arts, Iași”, ediția „Tunnel of Rock” va fi co-finanțată de Primăria Municipiului Iași.

În urma apelului de proiecte pentru societatea civilă derulat de către Primăria Municipiului Iași, secțiunea dedicată tinerilor din Iași va fi susținută și de către ieșeni, practic.

Având în vedere succesul acestei inițiative din anii trecuți, de a încuraja tinerii să urce pe scena unui festival pentru a performa LIVE, dar și efortul logistic considerabil pentru susținerea atelierelor și a recitalurilor, reprezentanții Festivalului au propus un Proiect detaliat. Acesta a fost admis pentru o finanțare parțială, ceea ce ajută în mod considerabil desfășurarea în bune condiții a demersului educativ din cadrul întregului eveniment.

“DEBUT ROCK” reprezintă programul special dedicat copiilor și adolescenților pasionați de rock, în cadrul unui festival de muzică rock și artă liber exprimată, URF Iași (Underground Rock Festival, Music and Arts, Iași). Prin conceptul “Debut Rock”, se derulează un program de descoperire și susținere în primii pași artistici, dedicat trupelor rock din Iași, în principal. Caracteristicile esențiale ale acestui concept, sunt:

-organizarea de ateliere teoretice și practice cu profesioniști în muzică – pe bază de înscriere;

-accent pe compoziție proprie. Condiția pentru a urca pe scenă este ca trupa formată sau în formare (membrii având cunoștințe muzicale de bază – cu pregătire și îndrumare suplimentară la Ateliere) să interpreteze cel puțin o piesă compoziție proprie în recitalul LIVE;

-șansa de a urca pe scenă și de a trece prin experiența de pregătire și susținere a unui recital;

-promovarea și susținerea celor care vor să continue în mod profesionist un demers artistic asumat.

Cele 9 (nouă) ATELIERE de specialitate, organizate sub umbrela Festivalului la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, sunt programate în 3 (trei) zile, astfel:

* vineri 22 septembrie: Istoria Chitarei Electrice, Chitară Electrică, Percuție / Tobe;

* sâmbătă, 23 septembrie: Chitară Bass, Canto, Claviaturi;

Vineri 29 septembrie 2023: Armonie, Songwriting, Inginerie de Sunet.

RECITALURILE DEBUT ROCK vor avea loc la Hunter’s Garden sâmbătă, 7 octombrie, și duminică, 8 octombrie.

ÎNSCRIERILE pentru ATELIERE și pentru RECITALURI se realizează în perioada 1 – 20 septembrie, prin completarea formularului in formularul – https://docs.google.com/forms/d/1cDZcZsH0LpXPlYKUHPC9OUkrljkvSjejUUCELxK_HWI/edit.

Participarea este liberă.

Proiectul Debut Rock 2023 este co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, implementat de Asociația Culturală Pietrărie în parteneriat cu Asociația Muzicienilor Independenți și se derulează în perioada 01.08.2023 – 31.10.2023. Scopul Proiectului “Debut Rock” este de a promova valorile muzicii rock ieșene prin descoperirea și încurajarea de talente, prin oferirea unui cadru de exprimare artistică, prin cunoașterea și creația muzicală rock livrate nemijlocit publicului larg.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;