5:14 pm - Thursday May 1, 8892

O nouă grădiniţă va fi inaugurată în Dacia odată cu începerea şcolii

Cea mai nouă grădiniţă din municipiul Iaşi, cu o capacitate totală de 280 de locuri, va fi inaugurată luni, 11 septembrie, odată cu începerea şcolii. Pe lângă copiii din cartierul Dacia, noua unitate de învăţământ îi va găzdui în viitorul an şcolar şi pe copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din Tătărași, aflată într-un proces complex de reabilitare și modernizare.

Potrivit primarului Mihai Chirica, transportul copiilor din și spre Tătărași se va face cu autobuzele Companiei de Transport Public (CTP), urmând ca micuții să revină în anul școlar următor, 2024 – 2025, într-un spațiu care va oferi condițiile optime pentru educarea lor.

Noua grădiniță care va fi dată în folosinţă în Dacia are 14 săli de grupă, o suprafaţă construită de 1.166,6 metri pătrați și una construită desfăşurată de 2.375 metri pătrați și este construită pe un teren de 4.420 metri pătrați care se află în zona străzilor Tabacului și Prof. I. Simionescu, lângă Secția 1 Poliție. Valoarea totală a proiectului, care include echiparea cu mobilier și dotări şi amenajarea unui spaţiu de joacă, este de 7.952.864,61 lei (circa 1,65 milioane de euro).

În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 din Tătărași, aceasta a fost înființată în anul 1970, are o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați şi cuprinde opt săli de grupă, cu o capacitate de 200 de copii, sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, două cabinete sanitare, două săli pentru activităţile opţionale şi educative, bloc alimentar (bucătărie, magazii de alimente şi zarzavaturi), spălătorie etc. Valoarea totală a proiectului, care este, de asemenea, finanțat cu fonduri europene, este de 11.030.249,75 lei (aproximativ 2,23 milioane de euro).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;