Microbuzele cu numere de Republica Moldova nu vor mai avea voie să staţioneze în parcarea de la Aeroport

Microbuzele cu numere de Republica Moldova nu vor mai avea voie să staţioneze în parcarea de la Aeroport, acestea urmând doar să oprească în fața terminalelor pentru debarcarea pasagerilor și a bagajelor, după care vor trebui să părăsească imediat zona, a anunţat directorul general al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Măsurile au ca motiv prevenirea situațiilor neplăcute în care transportatorii moldoveni nelicențiați, care fac curse ocazionale, periclitează tranzitarea aerogării, racolând clienți din terminal și blocând zona de Sosiri.  În prezent, au acces în parcări doar autobuzele Companiei de Transport Public și mașinile de taxi acreditate de Aeroport.

Conducerea aeroportului a solicitat, de asemenea, suplimentarea forțelor de ordine în incinta aeroporului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie întocmit şi un regulament privind accesul persoanelor, astfel încât autoritățile să poată interveni și să aplice sancțiuni celor care nu respectă legea și regulament.

“Împreună cu autoritățile locale depunem eforturi pentru a descuraja aceste practici. Preocuparea noastră este să asigurăm confortul de care au nevoie pasagerii și să le oferim servicii de calitate, iar asta înseamnă inclusiv transport în siguranță pentru pasagerii din Republica Moldova, care reprezintă un procent însemnat din traficul total. Aeroportul este principala poartă de intrare în oraș și ne dorim ca toți cei care ajung la Iași să aibă parte de o experiență cât mai plăcută. Mulțumim Poliției Locale și Consiliului Județean pentru sprijinul oferit în această acțiune, și tuturor celor care se implică în buna desfășurare a activității pe aeroport”, a afirmat Romeo Vatră.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;