5:14 pm - Sunday April 30, 8339

Conferinţă internaţională organizată de Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”

Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului, din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) anunţă  organizarea în perioada 13 – 16 septembrie a celei de-a 12-a Conferințe Internaționale de Ingineria și Managementul Mediului – ICEEM12.

Ediția din acest an a manifestării este organizată în colaborare cu Universita Politecnica delle Marche din Italia.

După patru ediții organizate în străinătate, ICEEM06, Balatonalmady, Ungaria; ICEEM07, Viena, Austria; ICEEM09, Bologna, Italia; ICEEM 11, Muttenz, Elveția, ediția actuală a ICEEM este din nou găzduită de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

„Sub tematica generală «Economie circulară și sustenabilitate», conferința va reprezenta o platformă de diseminare științifică care stimulează internaționalizarea, multidisciplinaritatea și colaborarea în cercetare. ICEEM12 invită reprezentanții mediului academic, industriei și societății să contribuie prin cercetare inovativă, multidisciplinară și trans-sectorială pentru a rezolva problemele actuale și viitoare de mediu și pentru a promova sustenabilitatea. Mai multe informații despre această ediție și despre conferințele anterioare ICEEM pot fi găsite la: www.iceem.tuiasi.ro”, au transmis organizatorii conferinței.

Ediția din acest an are 141 de participanți (101 din România și 40 din străinătate), înscriși pentru prezentarea a 54 de comunicări orale și 55 de postere, grupate în 6 secțiuni principale:

  • Biotehnologia mediului
  • Ciclurile apei și apelor uzate în contextul (bio)economiei circulare
  • Managementul deșeurilor în contextul (bio)economiei circulare
  • Evaluarea sustenabilității și eco-inovarea
  • Materiale noi pentru aplicații de mediu și energie
  • Monitorizarea și modelarea poluării mediului, precum și un workshop tematic.

Participanții de la ICEEM12 sunt specialiști recunoscuți în protecția mediului din 12 țări: Austria, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Republica Moldova, România, Spania, Tailanda și Marea Britanie.

Rezumatele extinse au fost publicate în volumul de rezumate al conferinței ICEEM12, publicat la Editura ECOZONE a Organizației Academice de Ingineria Mediului și Dezvoltare Durabilă (OAIMDD).

Conferințele plenare și sesiunile invitate vor fi susținute de personalități științifice de renume, acoperind subiecte de ultimă oră în științele mediului: prof. dr. Joan Garcia (Universitatea Politecnica de Catalunya, Spania), prof. dr. SimosMalamis (Universitatea Națională Tehnică din Atena, Grecia), dr. Nicolas Caradot (KompetenzzentrumWasser Berlin, Germania), prof. dr. EvinaKatsou (Universitatea Brunel, Londra, Marea Britanie), prof. dr. Florica Manea (Universitatea Politehnica Timișoara, România), dr. Marcela Mihai (Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, Iași, România), prof.dr. Anna Laura Eusebi (Universitatea PolitecnicadelleMarche, Italia), dr. Sabino de Gisi (Universitatea Politecnico di Bari, Italia), dr. Mabel Mora (Centrul Tehnologic Beta, Spania).

Cele mai importante contribuții științifice prezentate la ICEEM12 vor fi publicate după conferință, în numere dedicate ale următoarelor jurnale internaționale, considerând procesele specifice de recenzare:Environmental Engineering and Management Journal (revistă cotată ISI, publicată de TUIASI), Water (revistă cotată ISI, publicată de MDPI).

Conferința ICEEM12 este sponsorizată financiar de compania SALUBRIS SA Iasi și acordă un premiu pentru „Cea mai bună prezentare orală susținută de un doctorand” (în valoare de 300 EUR), oferit de revista Water (MDPI).

Seria de Conferințe Internaționale de Ingineria și Managementul Mediului a fost inițiată și organizată o dată la 2 ani, începând cu anul 2002, de către Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului de la  TUIASI.

„Aceasta a urmărit, încă de la început, să reunească cercetători internaționali, cadre universitare, profesioniști și studenți, activând în domeniile ingineriei mediului, managementului mediului și sustenabilității și să sprijine transferul de cunoaștere și diseminare a cercetării știintifice. Limba conferinței a fost exclusiv engleza, pentru toate edițiile ICEEM. Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului este liderul național în activități de cercetare și academice în domeniul Ingineriei Mediului din România”, au mai precizat reprezentanții Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”.

De la prima ediție, ICEEM01, desfășurată în septembrie 2002 la Iași, vizibilitatea internațională a ICEEM a fost asigurată de o largă participare a oamenilor de știință veniți de pe toate continentele și de conferințele plenare susținute de oameni de știință de prestigiu internațional. Mai multe informații despre a 12-a Conferință Internațională de Ingineria și Managementul Mediului – ICEEM12, precum și despre edițiile sale anterioare, pot fi găsite pe site-ul oficial al conferinței: www.iceem.tuiasi.ro.

Președinții conferinței ICEEM12 sunt: prof.dr. Carmen Teodosiu (TUIASI), prof. dr. Francesco Fatone, Universita Politecnica delle Marche (Italia) şi conf. dr. Brîndușa-Mihaela Slușer (TUIASI).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;