Sâmbătă se redeschide (parţial) parcarea de la Aeroport. Câte locuri sunt disponibile şi care sunt tarifele

Începând de sâmbătă, 16 septembrie, noua parcare de la Aeroport va fi dată parţial în folosinţă. Astfel, accesul auto spre şi dinspre aerogară nu va mai fi limitat, susţin reprezentanţii aerogării.

Pentru început, vor fi disponibile pentru public 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea va fi de scurtă durată. În ceea ce privește tarifele, acestea vor fi majorate la 10 lei /oră. La finalul acestei luni, când va fi gata și a treia etapă a lucrărilor la parcare, vom putea oferi încă 140 de locuri în fața noului terminal (T4). Tot atunci vor fi finalizate lucrările din zona terminalului T1. Lucrările la parcarea de aproximativ 600 de locuri vor continua în paralel cu reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor, precizează reprezentanţii aeroportului într-un comunicat.

Ținând cont de numărul limitat de locuri de parcare, până la finalizarea proiectului, se recomandă celor care vor să se deplaseze la aeroport cu autoturismele personale să folosească parcările de la Ciric, care sunt de lungă durată.

Tarifele de parcare sunt: 3 lei/1 oră, 40 lei – abonamentul /1 săptămână și 135 lei – abonamentul /1 lună.

De asemenea, cel puțin în perioada derulării lucrărilor de șantier, este indicat ca ieșenii, în mod deosebit, să folosească transportul cu autobuzele Companiei de Transport Public (CTP), cursele fiind non-stop. Biletul de autobuz costă 3 lei, fiind valabil 120 de minute de la validare. Stația pentru debarcare/îmbarcare se află la terminalul T1. Autobuzele nr. 50 circulă din oraș, la intervale de 30 de minute, pe traseul: Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – Aeroport // Aeroport – Tg. Cucu – Piața Independenței – Gară.

Autobuzele de transfer pentru cei care își lasă mașinile la Ciric, au curse speciale pe traseul: Stația Roua – Aeroport – Stația Roua.

Conducerea aeroportului roagă pasagerii care ajung cu mașinile personale în fața terminalelor, să nu staționeze mai mult de 3 minute, deoarece în continuare există riscul blocării traficului.

La Aeroport se poate ajunge inclusiv cu taxiul și mașinile de ride sharing. Taxiurile acreditate de R.A. Aeroportul Iași au stație temporară în parcarea de la T3.

“Totodată, reiterăm recomandarea de a ajunge la Aeroport cu 2 ore și 30 minute, chiar trei ore mai devreme, pentru a nu întârzia formalitățile de check-in și verificările necesare îmbarcării, având în vedere că în anumite zile traficul din incinta aerogării este foarte aglomerat”, mai arată reprezentanţii aeroportului.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;