5:14 pm - Tuesday April 30, 3720

Iaşul, gazda Conferinței anuale a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” anunță desfășurarea în perioada 18-20 septembrie, la Iași, a Conferinței anuale a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor, care va avea loc

Înființată încă din 1955 (https://www.historiaurbium.org/), cu scopul de a facilita contactele între istoricii orașelor și de a crea o serie de instrumente de cercetare în acest vast domeniu de cercetare, Comisia este una din cele mai active dintre structurile afiliate Comitetului Internațional de Științe Istorice, care organizează la fiecare cinci ani un congres, o amplă și de înalt nivel reuniune științifică a cercetătorilor Istoriei din lume.

Întâlnirile anuale ale Comisiei includ conferințe științifice axate pe teme speciale, în acest an conferința anuală a Comisiei Internaționale de Istorie a Orașelor organizată la Iași fiind axată pe  „Medierea ordinii urbane”. Vor prezenta comunicări istorici din Finlanda, Polonia, Norvegia, Austria, Cehia, Lituania, Elveția, Slovenia, Ucraina (online) și România.  Dintre aceștia amintim pe cunoscutul istoric al orașelor Peter Clark, de la Universitatea din Helsinki, dar și  Președintele Comisiei, profesorul Roman Czaja din Polonia, alături de Secretarul general, doamna Irena Benyovsky Latin din Croația.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sprijinul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași și Comisiei de Istorie a Orașelor din România.

Reuniunea științifică se va desfășura luni, 18 septembrie, la Palatul Culturii, în Sala „I. D. Berindei” (ora 12.00) și marți, 19 septembrie, respectiv miercuri, 20 septembrie, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași ( ora 9.30).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;