5:14 pm - Thursday April 29, 2100

Doi studenţi ieşeni, în practică la a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură

Maria Paveliuc şi Eduard Irimia, studenţi în anul al III-lea la Facultatea de  Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV), au participat în vacanța de vară la un internship bine plătit în Germania. Mai exact, cei doi studenţi ieşeni au făcut practica la compania Limagrain (Germania), a patra cea mai mare companie producătoare de semințe în agricultură, la nivel mondial.

„Activitățile desfășurate, de care am fost responsabili au constat, printre altele, în polenizarea artificială la cultura de porumb, bonitarea culturilor pe diferite criterii (perioada de înflorire, gradul de afectare a culturii în urma fenomenelor climatice nefavorabile, înălțimea plantelor) prin diferite mijloace (aparate pentru colectare date, drone etc.). De asemenea, inoculări în câmpuri experimentale cu diverși agenți patogeni, pentru stabilirea gradului de rezistență a culturii împotriva acestora, lucru cu baze de date și în laborator, prelevarea de probe din câmp pentru analize în laborator. De asemenea, am participat la cursuri teoretice din domeniul biotehnologiilor, pentru o înțelegere mai bună a activităților fizice desfășurate”, a povestit Eduard Irimia.

Pe lângă experiența practică dobândită și beneficiile materiale, în internshipul din timpul verii, cei doi studenți de la specializarea Ingineria și managementul afacerilor agricole au apreciat și legăturile de prietenie create cu ceilalți participanți.

„Internshipul s-a desfășurat pe o perioada de 30 zile și am avut colegi din țări precum India, Etiopia, Tanzania, Sri Lanka, Germania, colegi cu care am colaborat frumos și cu care am rămas în legătură. O altă parte frumoasă a acestei experiențe a constat în plimbările din timpul liber, atât în Germania, cât și în Austria, împreună cu domnul profesor doctor Eduard Lăzărescu, directorul programului de ameliorare a plantelor, în care am fost implicați. O altă persoană căreia dorim să-i mulțumim este domnul decan al Facultății de Agricultură, care ne-a făcut posibilă înscrierea la acest internship”, a spus, la rândul ei, Maria Paveliuc.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;