5:14 pm - Friday April 29, 1403

FC Voluntari – Poli Iaşi 1-2. Ieşenii au părăsit “zona fierbinte” a clasamentului

Politehnica Iaşi a obţinut sâmbătă a treia victorie din acest sezon, după ce a învins în deplasare, scor 2-1 (2-1), pe FC Voluntari, rezultat în urma căruia elevii lui Leo Grozavu au urcat pe locul 12 în clasamentul Superligii.

Succesul Iaşului, unul pe deplin meritat, s-a conturat în prima repriză, atunci când moldovenii au înscris prin Marchioni (min. 23 – cu un şut puternic din afara careului) şi Gheorghiţă (min. 43 – din interiorul careului, după o pasă venită de la Harrison), golul gazdelor fiind semnat de Nemec (min. 26).  În min. 40, Florea a trimis balonul în poartă, după o centrare venită de la Sigurjonnson, însă golul atacantului lui FC Voluntari a fost anulat, mai întâi de arbitru şi ulterior confirmat de VAR, pe motiv de offside.

La două minute de la reluare, gazdelor le este refuzat un nou gol, reuşit de Nemec, de asemenea pe motiv de offside. În min. 63, Samayoa îl faultează în careu pe Dumiter şi arbitrul George Găman dictează penalty. Lovitura de la 11 metri este ratată, însă, de Nemec, care trimite balonul în transversală! Avertizată de atacurile repetate ale gazdelor, Poli Iaşi devine mai insistentă în atac şi pe final are câteva bune ocazii de a-şi mări avantajul pe tabelă, în urma şuturilor expediate de Dumitru (min. 80 şi min. 85).

Victorie importantă a ieşenilor, după un meci agreabil, presărat cu numeroase ocazii de gol la ambele porţi.

“Felicitările le merită băieții. Chiar dacă e finalul lunii septembrie, încă e foarte cald. E foarte greu să joci în asemenea condiții, la asemenea ore. E bine că am reușit să câștigăm. De fiecare dată la fotbal e nevoie de șansă. În prima repriză am controlat jocul în multe momente, am fost echipa mai periculoasă. Am luat gol la prima fază mai articulată a gazdelor. De acolo ne-am bulversat puțin. Am avut momente de dezechilibru. Însă, am reușit să ne echilibrăm, chiar am reușit să marcăm în finalul primei reprize. A doua repriză am alternat unele momente bune cu unele momente foarte modeste, totul culminând cu acel penalty. Ne descurcăm mai bine în deplasare, asta o spun rezultatele. Avem trei victorii în deplasare și doar un punct pe teren propriu. Am întâlnit în prima parte a turului echipe grele, ne-a fost dificil. În deplasare avem mai puțină presiune. O să avem în continuare meciuri dificile, împotriva unor echipe cu experiență. Petrolul este următorul adversar, după aceea urmează FCU 1948 Craiova şi Rapid”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu.

FC Voluntari: Jesus Fernandez – Richardino, Paz, Andres, Boboc – Cocian (min. 46 Răduţ), Raţă, Sigurjonnson (min. 73 Carnat), Doru Andrei (min. 73 Niţă) – Nemec, Florea (min. 46 Dumiter);

Poli Iaşi: Lung – Martac (min. 46 Andrei Ciobanu), Fl. Ilie, Samayoa, Ispas – Marchioni, Bordeianu, Roman (min. 62 Jatoba) – Gheorghiţă (min. 79 Robert Ion), Harrison (min. 61 Harrison), Luis Phelipe (min. 77 Dumitru);

Etapa viitoare, Poli Iaşi va întâlni luni, 2 octombrie, de la ora 18.00, în Copou, formaţia Petrolul Ploieşti.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;