“Institutul Inimii” de la Miroslava, inclus pe lista obiectivelor propuse spre finanţare cu bani europeni

Proiectul viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) de la Miroslava va fi inclus de către Guvern pe lista obiectivelor propuse pentru finanțare prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027 al Uniunii Europene și un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

“Consiliul Județean Iași a făcut tot ce trebuia să facă pentru acest proiect. În parteneriat cu specialiștii de la Ministerul Sănătății, de la IBCV și Primăria Miroslava, am asigurat cadrul tehnic, terenul și finanțarea pentru a putea pune la dispoziție  Studiul de Fezabilitate, Indicatorii Tehnico- Economici și autorizația de construire. IRMC va fi spitalul Ministerului Sănătății care trebuie construit pentru ieșeni. În urma discuției pe care am purtat-o, domnul ministru Rafila a înțeles necesitatea acestui institut pentru Iași și pentru întreaga regiune a Moldovei’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe, într-o conferinţă desfăşurată vineri la sediul instituţiei.

Reamintim că, în urma evaluării proiectelor depuse spre finanţare prin Planul Naţional de Rezistenţă şi Reziliere (PNRR) pentru construcţía de noi spitale în România, proiectul privind construcţia Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi, cunoscut şi ca “Institutul Inimii”, s-a situat pe locul 21 din 46 de proiecte depuse, fiind declarat, iniţial, eligibil. Ulterior, proiectul nu a mai fost inclus pe lista unităţilor medicale care urmau să primească finanţare prin PNNR, având în vedere că la Iaşul va beneficia, în viitor, de un spital regional de urgenţe.

Valoarea totală a proiectului este de 2.774.481.567,35 lei (cu TVA), din care 1..759.377.811,86 lei (cu TVA) construcția propriu-zisă a spitalului.

Potrivit proiectului tehnic, suprafața totală a unităţii medicale este de 120.000 de metri pătrați (12 hectare). Regimul maxim de înălțime al construcțiilor va fi de 8 niveluri (înălțimea maximă: 30 de metri), acestea având o suprafață construită totală de 24.525,07 metri pătrați.

Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară a fost proiectat cu o capacitate de 500 de paturi și 27 de secții și departamente sau compartimente, dintre care 7 în premieră pentru România.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;