După şase ani, Iaşul va avea din nou echipă de baschet feminin

Baschetul feminin revine în atenția ieșenilor după o pauză de mai bine de șase ani. În vara acestui an, după ce CS Politehnica Iași a decis să reînființeze secția de baschet feminin și să înscrie echipa în Liga I, liga secundă de baschet, în sezonul competițional 2023-2024.

Momentul a fost unul prielnic: jucătoarele de baschet de la CSS Unirea Iași, formate și pregătite în anii de juniorat de antrenorul Emilia Marian, au ajuns în momentul în care trebuie să facă pasul la senioare. Astfel, Clubul CS Politehnica Iași le oferă o oportunitate acestor fete care, unele dintre ele, nici nu au împlinit vârsta de 18 ani. Este o echipă tânără, încă în formare, dornică de afirmare și cu mult curaj să profite din plin de șansa au primit-o. Vor juca acasă, vor juca pentru Iași! Echipa va fi antrenată în continuare de Emilia Marian, antrenor al echipei CS Politehnica Iași în sezonul competițional 2023-2024.

Revenirea în baschetul feminin și la senioare a echipei de baschet a Iaşului va fi marcată printr-un meci demonstrativ între GOLDIES, echipă formată din foste jucătoare ale Iașului, și CS POLITEHNICA IAȘI, actualul lot. Fiind un meci amical, între generații, reprizele au fost scurtate.

Evenimentul are loc vineri, 29 septembrie, de la ora 17.00, la Sala Polivalentă, intrarea publicului fiind liberă.

În cadrul evenimentului de prezentare a echipei CS Politehnica Iași, publicul va avea parte de câteva surprize artistice și nu numai.

Câteva date despre echipa actuală de baschet feminin a CS Politehnica Iași:

Echipa va activa în sezonul competițional 2023-2024 în Liga I de baschet, adică în  eșalonul secund. Întrucât joacă în aceeași formulă, ca echipă, de cel puțin șase ani, perioada junioratului, menționăm câteva dintre rezultatele obținute până în prezent:

▪ locul 2 la turneul final al Campionatului Național de Baschet 3×3 la categoria U21 (septembrie 2023);

▪ locul 1 la turneul final al Campionatului Național de Baschetul 3×3 la categoria U16 (2022);

▪ locul 2 la turneul final al Campionatului de Baschet la categoria U18 (2021);

▪ participarea în fiecare sezon competițional la turneele finale ale campionatelor naționale de junioare;

▪ titlul pentru cea mai bună marcatoare a turneului final de la Oradea din 2023- Iustina HURMUZ

▪ mai multe jucătoare din lot au primit convocare la lotul național, la categoriile lor de vârstă.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;