Traficul înregistrat pe Aeroportul Iaşi în primele opt luni, cât în tot anul trecut

Aeroportul Internațional Iași a înregistrat în luna august o creştere de 37,75% a traficului de pasageri față de cel raportat în aceeaşi lună a anului trecut. Potrivit Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR), în luna august 2023, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de 249.379 de pasageri, ceea ce a situat cel mai mare aeroport din Moldova pe locul al doilea în clasamentul aeroporturilor regionale din România.

De remarcat că în perioada ianuarie – august 2023, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de 1.542.305 de pasageri. Practic, cu acest număr înregistrat în opt luni s-a depășit numărul total de pasageri înregistrat în anul 2022.

În ceea ce privește numărul de mișcări pe Aeroportul Iași, luna trecută au fost raportate 1.548 de decolări și aterizări, cu 25,44% mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Din Iași au fost operate, în luna august, zboruri directe spre 25 de destinații, la acestea adăugându-se curse charter spre opt destinații turistice.

Estimarea pentru anul 2023, la Aeroportul Iași, e de peste 2 milioane de pasageri, cifră ce depășește capacitatea infrastructurii existente.

Noul terminal T4 care va fi gata la sfârșitul lunii decembrie va avea capacitatea necesară de procesare în condiții optime, perspectivele de creștere a traficului fiind foarte mari în următorii ani.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;