5:14 pm - Sunday May 1, 0710

CARLOS SANTANA – eveniment special la Cinema “Ateneu”

Ieșenii sunt invitați să sărbătorească, la cinema, viața unuia dintre cei mai mari artiști ai muzicii, vizionând un eveniment special, în premieră mondială. Filmul CARLOS promite un conținut exclusiv cu regizorul Rudy Valdez și Carlos Santana, în cadrul evenimentului programat pe 27 septembrie 2023, de la ora 20.00, la Cinema Ateneu.

La vârsta de cinci ani, în Mexicul natal, a învățat să cânte la vioară. La opt și-a găsit dragostea de-o viață pentru chitară. La 14 ani, și-a perfecționat abilitățile de chitarist și stilul de interpretare, lucrând ca muzician de stradă. Și-a înființat propria trupă la ceva timp, când era încă adolescent. Iar la 22 de ani – chiar înainte ca primul său album să fie lansat – Carlos Santana a devenit una dintre descoperirile majore ale Woodstock, captivând publicul în cea de-a doua după-amiază a celebrului festival, pe 16 august 1969.

O legendă a industriei muzicale timp de 50 de ani și o senzație globală, câștigător de zece ori al Premiilor Grammy, Santana continuă să fie unul dintre artiștii primi ai muzicii mondiale. Îmbinând jazz, blues și sunetul Mariachi cu spiritul rock n’roll, creează conexiunea primordială a muzicii cu emoțiile noastre cele mai profunde.

Documentarul electric CARLOS conține noi interviuri cu Santana și familia sa, alături de imagini de arhivă extraordinare, nevăzute până acum – inclusiv înregistrări video personale, pe care Santana însuși le-a făcut, filmări din concerte și momente din culise. Regizorul RudyValdez, de două ori câștigător al Premiilor Emmy, creează un documentar intim și bogat despre un bărbat a cărui muzică îi vrăjește pe fanii care iubesc – așa cum spune unul dintre titlurile celebre ale lui Santana – „cum bate ritmul”.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 25 lei și pot fi achiziționate de pe https://cinemaiasi.ro/film/carlos/ și de la casieria Ateneului din Iași. Filmul are subtitrare în limba română.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;