THOR – proiect de cooperare regională pentru prevenirea criminalităţii transfrontaliere între România şi Republica Moldova

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași și Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră (SFICPPF) Iași au găzduit, miercuri, 27 septembrie, un eveniment de publicitate locală a proiectului THOR – “Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România și Republica Moldova”.

Principalul obiectiv al acestui proiect, finanțat în cadrul Programului Operaţional Comun România- Republica Moldova 2014-2020, este creșterea cooperării regionale pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transfrontaliere la granița cu Moldova, prin crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date și informații, susținut de facilități moderne.

Partenerii beneficiari ai acestui proiect, în care Inspectoratul General al Poliției Române este lider, sunt inspectoratele de poliție județene Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Românei, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași, Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova.

La eveniment au participat reprezentanți ai liderului de proiect, Inspectoratului General al Poliției Române,  Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași, ai partenerilor beneficiari locali ai proiectului, precum şi reprezentanți ai presei locale.

Cu această ocazie au fost prezentate obiectivele și activitățile proiectului, aspecte legate de implementarea și rezultatele obținute de partenerii beneficiari locali ai proiectului.

Proiectul beneficiază de o finanțare de 12.568.107 de euro, respectiv 62.111.585 de lei.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași beneficiază de de o finanțare de1.984.869,25 de euro, respectiv 9.809.223,85 de lei, iar Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași beneficiază de o finanțare de 286.614,05 de euro, respectiv 1.416.446,65 de lei.

Până la finalul perioadei de implementare, respectiv data de 28 decembrie 2023, proiectul își propune să contribuie la o creștere semnificativă a securității frontierei de est a Uniunii Europene.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;