“Săptămâna porţilor deschise” la Universitatea de Ştiinţele Vieţii

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a stabilit printr-o Hotărâre a Consiliului de Administrație două perioade de tipul „Săptămâna porților deschise”, în care elevii din învățământul preșcolar primar și gimnazial pot vizita obiectivele instituției.

Astfel, în perioadele de 2 – 6 octombrie și 23 – 27 octombrie, elevii și preșcolarii, coordonați de cadrele didactice, sunt așteptați la USV Iași, în locații precum Ferma Didactică „Vasile Adamachi” sau Muzeul de Anatomie „Prof. univ. dr. Vasile Coțofan”.

USV Iași menține „Porțile deschise permanent” pentru toți liceenii care doresc să fie informați cu privire la importanța studiilor în domeniul securității și siguranței alimentare, la posibilitatea de a deveni studenți ai unei universități dinamice, cu un campus foarte bine organizat, cu multiple facilități pentru învățare, cazare, sport, pentru petrecerea timpului liber, axată și pe numeroase activități complementare celor didactice și de cercetare, cu deplasări în teren, vizite de studiu, cu workshop-uri, întâlniri cu proprietari din zona agribusiness-ului.

Astfel, USV Iași propune liceenilor un „tur universitar“, la solicitarea instituției de învățământ de care aparțin, elevii putând vizita obiectivele importante ale instituţiei şi să primească informaţii referitoare la oferta academică de la persoane abilitate.  Programul cuprinde manifestări inedite şi captivante, printre care vizitarea Institutului de Cercetări pentru Agricultură și Mediu, a Fitotronului – camerele climatice, primele de acest fel din România, vizitarea Bibliotecii – una dintre cele mai moderne din spaţiul universitar ieşean, clădirea TPPA – laboratoare și săli moderne, atelierele de microproducție (mini-făbricuțe de bere, procesare lapte, carne, patiserie/panificație), Muzeul de anatomie – prezentarea exponatelor unice, Baza sportivă: terenuri de fotbal cu gazon artificial şi nocturnă, teren de baschet şi handbal, sala de fitness, teren și sală de tenis.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;